En Sıcak Konular

145. madde için bile milyon kere evet denir

21 Ağustos 2010 12:12 tsi
145. madde için bile milyon kere evet denir Eski Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, 12 Eylülde yapılacak referandumda sadece askeri yargının görevlerini düzenleyen ''145. madde için bile milyon kere 'evet' denilebileceğini'' söyledi.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) ve Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) İnegöl Şubesince düzenlenen iftar yemeğine katılan Soylu, yaptığı konuşmada, 12 Eylüldeki referandumun normal bir referandum olmadığını söyledi.

İnsanın doğumundan sonra en önemli konunun hürriyeti olduğunu ifade eden Soylu, ''400 yıl önce sanatın, bilimin merkezi Avrupa idi. İlk kez merkez Avrupa'dan Asya'ya doğru kaymaktadır. Bu da yüzyıllar sonra Türkiye'nin önüne gelmiş bir şanstır'' diye konuştu.

Soylu, Türkiye'nin bu yöndeki önemini kendilerinin dışında herkesin anladığını belirterek, şu an yepyeni bir dünya düzeni olduğunu, Türkiye'nin de bunu yönetmesi gerektiğini kaydetti.

Ancak birinci önceliğin demokrasi olduğuna işaret eden Soylu, 28 Şubat döneminin 12 Eylül akşamı sona ereceğine inandığını dile getirdi.

Soylu, insanların geleceği için herkesin elinden geleni yapmakla yükümlü olduğunu ifade ederek, ''Neden 'evet' diyorum? Çünkü namus borcum olduğu için. Sadece 145. madde için bile milyon kere 'evet' denilir'' dedi.

Süleyman Soylu, 411 oyla üniversiteye eğitim özgürlüğü getiren maddeye oy veren MHP'nin neden ''hayır'' dediğini anlayamadığını belirterek, referandumun siyaset ortamına çekilmemesi gerektiğini söyledi.



Bu haber 840 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,637 µs