En Sıcak Konular

Mahkeme, Genelkurmay'a Arif Doğan yönetimindeki yapıyı sordu

20 Ağustos 2010 21:12 tsi
İkinci ''Ergenekon'' davasında, Hulusi Sayın'ın Diyarbakır Asayiş Kolordu Komutanı olduğu dönemde Jandarma İstihbarat Gruplar Komutanlığı bünyesinde, Arif Doğan yönetimindeki, Cem Ersever, Abdülkerim Kırcı, Ali Yıldız, Hüseyin Kara ve Aytekin Özel ad

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesindeki salonda görülen duruşmada ara kararları açıklayan mahkeme heyeti, Zir Vadisi'nde çekilen görüntülerdeki konuşmaların, çözümünün yaptırılması için TÜBİTAK'tan seçilecek bilirkişiye iletilerek rapor aldırılmasına karar verdi. Zir Vadisi ile ilgili ulusal yayın kuruluşları tarafından naklen yayın yapıldığı belirtildiğinden, bu görüntülerin tespit edilerek gönderilmesinin istenmesi de karara bağlandı.

Genelkurmay Başkanlığına yazı yazılarak, tutuklu sanıklardan Levent Ersöz'ün Bursa Jandarma Bölge Komutanlığına ve Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanlığına kaç yıllığına atamasının yapıldığının, buralarda ne kadar süre çalıştığının sorulmasına karar verildi. Mahkeme heyeti, sanığın son görevinden Bilecik Er Eğitim Tugay Komutanı olarak görevlendirilmesinin, ''komutan emriyle yapılmış tedbiren bir görevlendirme mi, yoksa normal usulüne uygun bir atama mı olduğu ve İstihbarat Daire Başkanlığı görevine göre terfi sistemi açısından bir alt, üst veya eş bir görev olup olmadığının'' ayrıntılı şekilde bildirilmesinin istenmesine de hükmetti.

Mahkeme heyeti, Genelkurmay Başkanlığına yazı yazılarak, sanıklar Hasan Atilla Uğur, Cihandar Hasanhanoğlu ve Mustafa Koç'un 2004 yılı Temmuz-Eylül ayları arasında nerelere atandıkları ve bu atamaların normal atamalar olup olmadığının sorulmasına karar verdi.

-ARİF DOĞAN YÖNETİMİNDEKİ YAPI SORULDU-

Hulusi Sayın'ın Diyarbakır Asayiş Kolordu Komutanı olarak görev yaptığı dönemde, direkt Jandarma Genel Komutanı ile irtibatlı Jandarma İstihbarat Gruplar Komutanlığı bünyesinde görev yapan Arif Doğan'ın yönetiminde, Cem Ersever, Abdülkerim Kırcı, Ali Yıldız, Hüseyin Kara ve Aytekin Özel adlı subayların da içinde bulunduğu, sık sık sınır dışı operasyonlara giden tim ve benzeri askeri grubun olduğu iddiasının bulunduğu ifade edildi. Mahkeme heyeti, Genelkurmay Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığından, açıklayıcı bilgi istenmesini, bu kişilerin yaptıkları operasyonlarda timleri hangi isimlerle tanıttıkları ve tüm görev yaptıkları yerler ve tarihlerinin tek tek tespit edilerek bildirilmesinin talep edilmesini kararlaştırdı.

Mahkeme heyeti, AK Parti hakkındaki kapatma davası dosyası ve eklerinin Anayasa Mahkemesinden istenmesine de karar verdi.

Davaya müdahillik talebinde bulunan Hüseyin Ocak vekili Gülseren Yoleri'nin bu talebini reddeden mahkeme heyeti, sanıklar Cengiz Köylü ve Mustafa Levent Göktaş'ın avukatı Hasan Gürbüz'ün bu duruşmada sarf ettiği sözlerle ilgili olarak Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti.

Mahkeme heyeti, Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan'ın da aralarında bulunduğu tutuklu sanıkların tahliye taleplerini, Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün'ün muhalefetine karşı oy çokluğuyla reddetti.

Duruşma 2 Eylül Perşembe gününe ertelendi.

-BALBAY'DAN HEYETE TEPKİ-

Bu arada, tahliye taleplerinin reddedilmesinden sonra ayağa kalkan Balbay, kürsüye doğru ''Bu hakarettir. Adalet içinde değil, atalet içindesiniz. Adaleti beklemeye devam edeceğiz. Adalet istiyoruz'' diye seslendi.

Daha sonra duruşmayı izleyenlerin yanına yaklaşan Balbay, bu yaptığının moral bozukluğundan kaynaklanmadığını belirterek, ''Bir şey demek gerekiyordu, onun için konuştum. Sakın yanlış anlamayın. Can sıkıntımız yok, moral bozukluğumuz yok. Biz sizleri düşünüyoruz. Sizlerin canı sıkılmasın'' dedi.

Balbay'ın bir süre kızına sarılmasından sonra duruşma salonu boşaltıldı.
 
 
zaman



Bu haber 659 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,122 µs