En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu, Kütahya'da iktidara yüklendi

20 Ağustos 2010 19:32 tsi
Referandum mitingleri kapsamında Kütahya'ya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara yüklendi.

Kılıçdaroğlu, Zafer Meydanı'nda partililere hitabında "Güzel bir pankart var. 'Hiçbir zaman hayırdan şer gelmez', bu memleketin kurtulması için hayırla Başbakan'ı yolcu edeceğiz." dedi.

Kılıçdaroğlu, yıllar önce Kütahya'ya memur Kemal olarak geldiğini hatırlatarak, "Esnaf, emekli, siyasetçi, şimdi ise soy tartışmalarını yapmayan insan Kemal olarak geldim. 7 Ekim 2002'de sayın Başbakan Kütahya'ya geliyor. Bu meydanda şunu söylüyor, 'yoksulluğun sonunu getireceğiz, işsizliğin, halkın belini büken sorunları ortadan kaldıracağız' diyor 2002'de. Başbakan diyor ki, 'sizler bize iftira atıyorsunuz.' Bu metni, bu konuşmayı Anadolu Ajansı'ndan çıkardım. Şimdi 2010, işsizlik azaldı mı, memurun durumu düzeldi mi, emeklinin durumu düzeldi mi? Ama ben size birşey söyliyeyim. Birisinin durumu düzeldi. Recep Bey'in durumu düzeldi. Şimdi bakın referandum yapılıyor anayasa dolayısıyla. Ben size anayasadan bir bölüm okuyacağım. Diyor ki bu bölümde, 'Devlet ailenin huzur ve refahı için gerekli tedbirleri alır.' Ailenin huzur ve refahı için AK Parti ve onun başındaki Başbakan gerekli önlemleri alıyor mu? Her ailede işsizlik var aşağı yukarı. Madem ki anayasayı uygulayan bir Başbakan nasıl olur da yeni bir anayasa değişikliği getirir, onun sözüne güvenilir mi?" dedi.

Siyasi parti genel başkanı olarak Kütahya'ya ilk kez geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Geçen seçimlerde Kütahya bütün milletvekillerini AK Parti'den verdi, bu dönem ise 5 milletvekilini gönderdi Ankara'ya. Kütahyalılar AK Parti'ye güvendi, gitsin iktidar olsun dedi, kazansınlar, ülkeyi huzura kavuştursunlar, terörü bitirsinler, işsizliği azaltsınlar ve Kütahya'yı da kalkındırsınlar, ne oldu peki Kütahya kalkındı mı? Bitti mi Kütahya'nın dertleri?" ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu, 12 Eylül'de yapılacak anayasa paketi değişikliği referandumu ile ilgili şöyle konuştu: "Şimdi anayasa değişikliği getiriyorlar, eyvallah getiriyorsunuz, ne var bu anayasa değişikliğinin içerisinde. Bu değişikliği esnafın, işçinin, memurun derdini çözüyor mu? Ama birisinin derdini çözüyor biliyorsunuz değil mi? Ramazan ayındayız, mübarek bir aydayız, kul hakkı yemenin ne kadar günah olduğunu biliyorsunuz. Bu anayasaya hayır dersek Türkiye'yi kurtaracağız. Memleketin önünü açacağız. Değişimin önünü açacağız. Kul hakkı yiyenlerden hesap soracağız."

Kılıçdaroğlu, önce işsizlik daha sonra da soy tartışmaları hakkında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Kütahyalılara şikayet etti. Kılıçdaroğlu, "Kütahya CHP'ye hep mesafeli durdu, bize biraz oy vermedi, bize biraz şu CHP nedir anlayalım dedi. Bunun kabahati Kütahyalı da değil bizde. Gelip sizi dinlemedik, konuşmadık, derdinizi dinlemedik. Şimdi ayağınıza geldim, sorunlarınızı biliyorum. Biz cebimizi değil halkımızı düşünüyoruz. Sizin için mücadele edeceğiz, hiçbir ayrım yapmayacağız. Hiç kimseyi ötekileştiremeyeceğiz. Bize oy veren vatandaşları bile, size hizmet etmeyi şeref bileceğiz. Hayatta kaldığım ve siyasette bulunduğum sürece hep halk için çalışacağım. Bu konuda yola çıkarken söz verdim, milletime yalan söylemeyeceğim, milletim için çalışacağım ve ilkem şu, önce halk zenginleşecek, halkın partisi olacağız, halk için çalışacağız, ve çok daha önemlisi halkın inançlarına her zaman saygılı olacağız. Azot sanayi, şeker fabrikası vardı. Kütahya'da bir sürü devlet kurumu vardı, çoğu talan edildi, oradaki işçiler perişan edildi. Bakın şimdi Kütahya belki yararı olur diye AK Parti'ye milletvekili verdi. Peki AK Parti Kütahya'ya ne verdi. İcra dairesini 2'den 4'e çıkardı. Millet batmış borcu var ne olacak, AK Parti şahin gibi iniyor tepesine icra daireleri ile esnafa, çifçiye ceza yaz. Eğer CHP derse ki Kütahya'da icra dairelerinin sayısını 2'den 4'e çıkardı derse söz veriyorum size icra dairelerinin adını ve numarasını Recep Bey'in yakasına iliştireceğim. Bu millet seni aklamaz Recep Bey." şeklinde konuştu.


"YOKSULLUK EDEBİYATI YAPTILAR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlı, AK Parti ve Başbakan'ın siyasete girdiği dönemleri hatırlatarak yoksulluk edebiyatı yaptığını iddia etti.

Kılıçdaroğlu şunlarık söyledi: "Bunlar milletin arasına girdiler, fakiriz dediler, fukarayız dediler, Allah dediler, kitap dediler, köşeyi dönmüşler, hepsi han hamam sahibi olmuş. Biz bunları söyledikçe onlar rahatsız oluyorlar. Biz de zaten rahatsız olsunlar diye söylüyoruz. Millet aç yatarken, onlar millete sırtını dönüp karınları tok, gece rahat uyumasınlar diye söylüyoruz. İşsizlik diz boyu, acaba Recep Bey biliyor mu Kütahya'da işsizlik olduğunu? O zaman hep beraber bize bir görev düşüyor. 12 Eylül'de Recep Bey'e ders verip işsizliğin ne olduğunu ona hatırlatacağız. Recep Bey'in çocukları işsiz mi? Hepsinin durumları iyi. Ama Recep bey ne diyordu. Her üniversiteyi bitiren iş bulacak diye bir kural yoktur. Recep Bey'e şu soruyu sormak lazım, senin çocuklarının durumu iyi, e senin de durumun iyi, zaten keyfe keder herşeyin tamam. Senin çocukların hemen iş sahibi oluyor, gemi alıyor, e peki bu gariban emeklilerin çocuğu üniversiteyi bitirdi, okurken anne baba boğazından kesti, çocuğum üniversitede okusun dedi, bari mezun olsun da bizden daha iyi şartlarda olsun belki yaşlılıkta da bize bakar dedi, ama şimdi bu çocuklar işsiz. Sen diyorsun ki her üniversiteyi bitiren iş bulacak diye bir kural yoktur diyorsun. 2004 tarihinde Recep Bey diyor ki aldığım aylıkla geçinemediğim için ben Başbakan'ken şirket kurdum diyor. Aldığı aylığı biliyor musunuz? 10 bin TL. Aldığın aylık 10 bin TL, taksi, dolmuş, uçak, telefon parası vermezsin, 10 bin TL ile geçinemiyorum diyorsun, peki emekliler ayda 500 -600 TL ile nasıl geçinecekler hiç vicdanın sızlıyor mu? Bütün emekli kardeşlerime söylüyorum, sizinle dalga geçen, ayda 10 bin TL ile geçinemiyorum diyen, gidip aylığını Alman Başbakanı ile benim aylığım düşük sen ayda kaç para alıyorsun diye konuşan bir Başbakan'a bu ülkenin emeklileri demokratik yollarla Recep Bey'e bu konuşmaların hesabını sormalıdır. 12 Eylül'de Başbakanı yolcu edeceğiz inşallah. Türkiye'yi ayağa kaldıracağız. Daha güzel bir türkiye, alın terine değer vereceğiz, esnaf çifçi emekli hepimiz kazanacağız."


"HALA ÖZÜR DİLEMEDİ"

Son günlerde soy konuları ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile polemiğe giren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakanı özür dilemediği için kendini haklı gören ifadelere yer verdi.

Kılıçdaroğlu, "Hiçbir yurttaşımızı ötekileştirmeyeceğiz. İnsan düşüncesi ile etnik kimliği ile inançları ile en değerli varlıktır. Onun soyu sopu, onun şerefidir. Biz saygı gösteririz ama Başbakan soy sop tartışmasına girdi. Bunu ancak Hitler yapar. Be kardeşim sen Hitler misin? Başbakan'a ne diyelim şimdi. Sen hizmet veriyorsun Başbakan'sın, insanın soyuna sopuna mı bakacaksın, Allah'tan korkacaksın. Bir de özür dilemiyor, sen eline cetvel al git kafatası ölç, sen kafataşcı mısın?" şeklinde konuştu.

Kütahyalılardan yetki isteyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Yetki verin Türkiye'yi aydınlığa kavuşturalım. Güzel aydınlık Türkiye'yi beraber kuralım, çocuklar, gençler, yaşlılar, esnaf, sanatkar mutlu bir Türkiye'de yaşasın. Recep Bey şunu söyler, helva yapacağız ama adam yok. Recep Bey helvanın hepsini sen yedin, vatandaşa ayva düştü. Size söz, emekli, memur, halkçı Kemal'in sözü; helvayı birlikte yapalım. Size söz, sadece ülkem ve insanlarım için çalışacağım. Bir afişimiz var dokunulmazlık kalksın diyor. Halkın CHP'nin iktidarında önce siyasi ahlak yasası, sonra da dokunulmazlıkları kaldıracağız size söz. Hayırsıza hayır diyelim. Hayırsızlar milletin yakasından düşsün."
 
cihan



Bu haber 788 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,571 µs