En Sıcak Konular

Babacan: Anayasa bize dar geliyor

20 Ağustos 2010 19:20 tsi
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, " Bu anayasa bize dar geliyor. Bu anayasa Türkiye demokrasisini baskı altında tutuyor. Daha fazla demokrasi için yeni bir anayasa paketi hazırladık. Anayasa paketi parti meselesi değil Türkiye meselesidir

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan 12 Eylül'de yapılacak referandum ile ilgili vatandaşlardan 'evet' oyu istemek için Muğla'ya geldi. Muğla Valisi Fatih Şahin'i ziyaret eden Babacan burada Muğla ile ilgili bilgiler aldı. Babacan daha sonra AK Parti Muğla İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan burada yaptığı konuşmada, "12 Eylül'de yapılacak olan referandum, AK Parti'nin değil Türkiye'nin meselesidir. Anayasa değişikliği olduğu zaman 74 milyon insanımız yararlanacaktır. Referandumda herkesin parti gözetmeksizin pakete 'evet' demesi gerekli. Referandumla Türkiye'nin birinci sınıf bir demokrasiye kavuşacak. Birinci sınıf hukuk devleti haline gelecek." ifadelerini kullandı.

Muhalefet partilerinin, AK Parti karşıtlığını 'hayır' kampanyasına dönüştürmesini üzücü bulduğunu dile getiren Babacan, şunları söyledi:

"Paket ile yapılan değişiklikler Türkiye için çok önemli yeniliklerdir. Bu tür önemli meselelerde siyaset yapmayı bırakarak ülkenin gelişmesi için birlikte hareket edebilme duyarlılığına keşke ulaşabilsek. Ama şu anda onu görmüyoruz. Sorsanız (bu anayasa değişikliği ne getiriyor? Bunlardan hangisi zarar getirir?) Türkiye'nin zararına olabilecek tek bir cümle gösteremezler. Dolayısıyla buna bakarken memleket meselesi olarak bakılması lazım. Bu bir parti meselesi değildir. Bu Türkiye meselesidir. Anayasa değişikliği olduğu zaman 72 milyon insanımız yararlanacak. Özellikle kadınlar, çocuklar, engelliler için özel uygulamalar geliyor. Toplumun bu grubuna pozitif ayrımcılık yolunun önünü açıyor. Bütün bunlar Türkiye'nin çehresini değiştirecek adımlardır."

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Bu bir Türkiye meselesi. Anayasa oylaması tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesi ilgilendiren bir konu. Bir parti meselesi değil. Siyasi partilerin birbirleriyle rekabet halinde oldukları bir konu değil. 1980 dönemindeki bir darbede yapılmış bir anayasamız var. Bu anayasa şu anda bize dar geliyor. Ekonomik kalkınmamızın önünde engel olmaya başladı. Temel hak ve özgürlükler alanında bizleri kısıtlıyor. Türkiye'nin demokrasisini baskı altında tutuyor. Bu sorunları aşmakta bize son derece yardımcı olacak bir anayasa paketi bu. Halkımızın pakete 'evet' veya 'hayır' diyecek, AK Parti'ye değil." diye konuştu.
 
cihan

 

 



Bu haber 558 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,679 µs