En Sıcak Konular

Erdoğan: Bu alçakça bir iftiradır

20 Ağustos 2010 18:27 tsi
Erdoğan: Bu alçakça bir iftiradır Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş Müftülük Meydanı'nda yaptığı konuşmada, hükümetin herhangi bir terör örgütüyle masaya oturması ve pazarlık yapmasının söz konusu olmadığını dile getirdi.

Başbakan Erdoğan: Son günlerde yeni bir çarpıtmayla karşı karşıyayız 
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde yeni bir çarpıtmayla karşı karşıya olduklarını belirterek, "Yine MHP'den geliyor. Terör örgütünün, eylemlerini geçici olarak durdurduğunu açıklamasını, hükümetimizle ilişkilendirilmeye çalışılıyor. Açık söylüyorum, bu alçakça bir iftiradır. Referandum sürecini etkilemeye yönelik uydurulmuş bir yalandır.'' diye konuştu.

Başbakan, Kahramanmaraş Müftülük Meydanı'nda yaptığı konuşmada, hükümetin herhangi bir terör örgütüyle masaya oturması ve pazarlık yapmasının söz konusu olmadığını dile getirdi. MHP'ye tepki gösteren Erdoğan, epey bir zamandır MHP yöneticilerini ortalıkta görmediğini kaydetti.

Son günlerde, MHP yöneticilerinin, TBMM'de basın toplantıları, basın açıklamaları yaptıklarını ve Meclis'in çalışmalarını engelleyip yavaşlattıklarını kaydeden Erdoğan, "Meclis'in gece yarılarına kadar çalışmalarından rahatsız oldular. Şimdi Meclis tatil, bunlar Meclis'ten çıkmıyorlar. Postacıya izin vermişler, mektup dağıttığı mahalleye gezmeye gitmiş. Orada da diyorlar ki 'AK Parti şunun ile işbirliği yaptı, bununla işbirliği yaptı. Devlet şunun ile uzlaştı, bununla uzlaştı'. Böyle yalan olur mu yahu?

Son günlerde yeni bir çarpıtmayla karşı karşıyayız. Yine MHP'den geliyor. Terör örgütünün, eylemlerini geçici olarak durdurduğunu açıklaması, hükümetimizle ilişkilendirilmeye çalışılıyor. Açık söylüyorum, bu alçakça bir iftiradır. Referandum sürecini etkilemeye yönelik uydurulmuş bir yalandır. AK Parti hükümetinin herhangi bir terör örgütüyle masaya oturması, pazarlık yapması söz konusu değildir. Bundan sonra da olmayacaktır. Terör örgütü elebaşılarının beyanlarını hakikat kabul etmek ne kadar vahimse, böyle bir milli bir meseleyi kampanya malzemesi haline getirip istismar etmek de o kadar vahimdir.'' diye konuştu.

Konuyla ilgili açıklamaları dün yaptıklarını ve iddiaları yalanladıklarını anımsatan Erdoğan, dün gerçekleşen MGK toplantısından sonra da terörle mücadelenin etkin ve tavizsiz bir şekilde süreceğinin bir kez daha açıklandığını dile getirdi. Herkesi sorumlu davranmaya, böyle ciddi meseleler üzerinden siyasi polemikler üretmemeye çağıran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ne yazık ki Türkiye'de muhalefet, hiçbir zaman terörle mücadelede bizimle beraber olmadı. Tam aksine şehitlerimiz geldiği zaman onların üzerinden prim yapmaya, rant elde etmeye çalıştılar. Bizdeki muhalefet böyle bir muhalefet. Onun için minareyi çalan kılıfını da hazırlıyor. Hem suçlular, hem güçlü görünmeye çalışıyorlar.''

 
cihan



Bu haber 748 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,691 µs