En Sıcak Konular

Gökçek'e sert cevap: Hayır diyecekti

20 Ağustos 2010 13:39 tsi
MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Tv8 Ankara Temsilcisi Erkan Tan’ın sunduğu, Erkan Tan ile Başkent’ten programının bu sabahki konuğuydu.

"Biz de Anayasa Değişikliği İstiyoruz Ama Böyle Değil"

Melih Gökçek’in, Alparslan Türkeş’in 9 Işık Kitabında Anayasa’nın değiştirilmesi gerektiğini belirttiği, bundan dolayı yaşasaydı ‘evet’ diyeceği sözlerine yönelik;

“Sayın Gökçek, saha kenarında oturup da aniden sahaya fırlayıp topa giren heyecanlı futbolcular gibi, arada işinin dışındaki konulara dalıyor. Buna taraf değilim, olmam da. Size şunun genelini söyleyeyim, Sayın Başbakan olmak üzere AKP’nin birçok temsilcisi bunu kullanmaya çalışıyor. Türkeş birAnayasa değişikliğiöngördü mü 12 Eylül’den sonra? Evet…9 Işık’ta atıflar var ama o atıflar bu değil. Bu istismar hoş değil. Biz de Anayasa değişikliği istiyoruz, Türkeş’in çizgisinde giden insanlar olarak. Ama bu, o Anayasa değil diyoruz. Bunu anlayın” dedi.

"Babam, 9 Işık Kitabı’nda 260. Sayfada, Ak Parti’nin Kendi Kendine Hazırladığı Anayasa Değişikliğine Evet Deyin, Diye mi Yazmış?"

Türkeş’in 9 Işık kitabındaki Anayasa değişikliği önerisi bu mudur? Anayasa değişikliğinde hakimlerin maaşları yazar mı? Rahmetli babam milli bir Anayasa istemişti. Ak parti yapınca milli olmuş oluyor mu? Sapla samanı karıştırıyor bunlar” şeklinde konuştu.

“Rahmetli Türkeş de,Devlet Bahçelide, ben de, diğer milletvekilleri de, diğer parti mensuplarımız da 21. yüzyılda Türkiye’yi lider ülke yapacak, 21. yüzyılın evrensel hukuku içinde, demokrasiye bağlı ve ifade özgürlüğünü kullanabilecek, iyi, ciddi bir Anayasa arzu ediyoruz. Rahmetli Türkeş’te bunu arzu ederdi. Devlet Bey’de ediyor, ben de ediyorum ama bu bizim istediğimiz değil. Bu, bu kadar net” dedi.

"3 Tip İnsan Var; Ülkücü, Ülkücü Geçinen, Ülkücülerden Geçinen!"

“Ülkücüler,MHPiçin bu işe gönül vermiş; Türkiye’nin daha iyi, daha güçlü ve zengin olması, dünya standartlarında olması idealini taşıyanlardır. Ülkücü geçinenler, eskiden ülkücüydüm şöyle yaptım, böyle yaptım diyerek bu işten nemalanmak isteyenlerdir. Bunlar Sayın Başbakan’ın akıl hocaları ve o metinleri yazanlar oluyorlar. Ülkücülerden geçinenler var. Onlar da başta Sayın Başbakan olmak üzereAKPiktidarının değerli mensuplarıdır” dedi.

"Evet Çıksa da Tartışmalar Bitmez"

“12 Eylül’den sonra ‘hayır’ çıkacak ama bir yol kazası olur da evet çıkarsa, iktidar bize geçip toplumun hak ettiği, layık olduğu Anayasa’yı hazırlayana kadar Tayyip Bey Anayasasına Hayır diyeceğiz” diyen Türkeş, tartışmanın evet çıksa da bitmeyeceğinin altını çizdi. “Hayır çıkarsa Hükümet de dersini almış olur. Tayyip bey’in 2011’den sonra aday olmayacağının farklı tercümesi olarak düşünüyorum. Kendi düşüncesi yukarı doğru gitmek ama bizim tercihimiz bırakması” dedi.

"Bize Ruh İkizleri Dedi, Kendisinin Yavruları Var"

“30 yıl sonra bile %92,5 oy almış bir Anayasa’yı değiştirmeye çalışıyoruz. 16 kez değişiklik yapılmış, 84 maddesi de değişti bugüne kadar. Buna rağmen hala bu Anayasa’yı tartışabiliyoruz. Kendisi bize takılıyor ya ruh ikizleri diye, onun da yavruları var etrafında. Onlarla birlikte tek parti Anayasası hazırlandı” diye konuştu. BDP ile Ak Parti’nin pazarlıklar yaptığını, milletin eninde sonunda göreceğini söyledi.

“Bu süreç Sayın Başbakan’ın Mustafa Pehlivanoğlu’nun yazdığı mektubu okumasıyla başladı. Büyük bir Oscar’lık performans ile, dudakları titreyerek, gözleri dolarak mektubu okudu. O gün ne oldu 6 tane şehit verdik. O günkü 6 şehide ağlamıyorsun. Sen Başbakansın, senin sorumluluğun var, ondan sonra da benim ülküdaşımın mektubunu eline alacaksın. Bunlar yakışmıyor Türkiye’ye. Sırf bunlara hayır demek için dur demek lazım. Ülkücü tabana sempatik görünme girişimi buradan itibaren başladı. Sonra da ülkücüler ‘evet’ desin. Neredeyse sıfıra gelmiş bir terörün teslim edildiği bir siyasi iktidarın, terörü bu kadar tırmandırmasına ve düne kadar sadece İran, Irak sınırında olan terörün, bugün Tokat’a, İç Anadolu’ ya kadar girmesini engellemeyen iktidara evet demek, bir ülkücüye yakışacak mı?” diye sordu.

"Sloganla Anayasa Değiştiremezsin"

“Hukuki yetkileri tartışılabilir, kim olduğu belli olmayan birileri hazırlamış bu değişiklikleri. Siyasi iktidar diyor ki sana bunu gönderiyorum. 3 gün için de baktın baktın yoksa ben kafama göre giderim. Hadi git... Anayasa toplumsal bir uzlaşıdır. Yargıdaki problemleri yazacaksın mesela, siyasi parti mensupları, parti üyeleri yetkilileri, sivil toplum örgütlerinden fikir alınacak, bunların hepsi tartışılacak. Engellilere pozitif ayrımcılık yapacağız diyorlar. Ya 8 yıldır elinden mi tuttun Allah aşkına? Kadınlara pozitif ayrımcılık yapacakmış. ‘Kadın erkek eşitliğine inanmıyorum, kadınlara fırsat eşitliğine inanıyorum’ diyen Başbakanın yaptığı pozitif ayrımcılığa inanır mısınız? diye sordu.

"Terörden Nemalanmak MHP’ye Yakışmaz"

Terörden dökülen kanların MHP’nin işine yaradığı eleştirilerine cevap veren Türkeş şöyle konuştu;

“İster miyiz? Bu nasıl hasta bir zihniyet, nasıl hasta bir yaklaşımdır. Bırakın siyasetçi olmayı, hangi insan ister bunu. Benim yakın akrabam anne tarafından terörle mücadele esnasında şehit oldu. Yanlış anlaşılır, farklı yorumlanır diye içimiz yanmasına rağmen cenazeye gidemedik. Bundan nemalanmak ne kadar çirkin bir laf. Bunun üzerine konuşmaktan utanırım” 



Bu haber 732 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,806 µs