En Sıcak Konular

Özbek'in o sözüne tepki yağıyor

20 Ağustos 2010 13:39 tsi
Özbek'in o sözüne tepki yağıyor HSYK Başkanvekili "Kadir Özbek" dün yaptığı açıklamada bazı hukukçular için ağır ithamlarda bulunmuştu. Özbek'in o sözlerine sert tepki geldi...

Emekli Askeri Hakim Faik Tarımcıoğlu, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkan Vekili Kadir Özbek'in bazı hukukçulara yönelik tetikçi nitelendirmesini, "Hukuk uygulandı mı uygulanmadı mı? Buna bakarım. Yoksa şahıslarla kurumlarla hesaplaşma yoktur." diye değerlendirdi. Emekli Yargıtay Savcısı Ahmet Gündel ise, "Önümüzdekireferandumsüreci bizim mi yoksa bize tetikçi diyenlerin mi tetikçilik yaptıklarını ortaya koyacak." dedi.

HSYK Başkanvekili Özbek'in "Birtakım eski hukukçu arkadaşlarımız, kendi sıfatlarını kullanarak, sanki yargıya karşı tetikçi gibi kullanılmaktadır." açıklamasına cevap vermeyeceğini ifade eden Emekli Askeri Hakim Faik Tarımcıoğlu, Türkiye'de hukukun gerçekten siyasallaşmış bir hukuk olduğunu vurguladı. Tarımcıoğlu, 1961 Anayasasından bu yana böyle olduğunu belirtti. 82 Anayasasının bunu tetiklediğini anlatan Tarımcıoğlu, "Kurumlar kurmuştur, 'darbeler yapmayalım, yüksek yargı ve yüksek bürokrasiyle meseleyi götürelim' denmiştir. Bu anlamda Türkiye'de hukuk rejimi yoktur, kanun devletidir. Savcılar görevden alındı mı alınmadı mı; buna bakarım. Yargıtay'da internete düşen ses kaydındaki vahim yol haritası aynen uygulandı mı uygulanmadı mı; ben buna bakarım. Gece yarısı değiştirilen mahkeme üyeleri, toplu tahliye yaptı mı yapmadı mı; buna bakarım. Hukuk uygulandı mı uygulanmadı mı; buna bakarım. Yoksa şahıslarla kurumlarla hesaplaşma yoktur." dedi.

Emekli Yargıtay Savcısı Ahmet Gündel ise herhangi bir kişi veya kurumun tetikçisi olmadıklarını ifade etti. "Geçmişte de olmadım, bundan sonrada böyle bir durum söz konusu olmayacaktır." diyen Gündel, yıllarını hukuka verdiğini ve hukukun çeşitli kademelerinde görev yaptığını hatırlattı.

Böyle bir ithamı kabul etmenin mümkün olmadığını vurgulayan Gündel, şöyle devam etti: "Önümüzdeki referandum süreci sonunda bizim mi yoksa bize tetikçi diyenlerin mi tetikçilik yaptıklarını; devletin Anayasal kurumlarını, yüksek yargı kurumlarınıHSYKbir takım insanların, kendi yandaşlarının yararına kullanmak suretiyle onların mı tetikçilik yaptığını, referandum sonuçları ortaya koyacak."

"ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUM"

Bu tür söylemlerin daha önce Yargıtay ve HSYK içerisinde de dillendirildiğini açıklayan Gündel, "Bu bizim kulağımıza geliyordu. Ancak o kadar pervasız hale geldiler ki artık bunu televizyonlardan söylemekten de çekinmez oldular. Ben bu söylemi kınıyorum ve ilgili kişiyi özür dilemeye davet ediyorum. Herkes düşüncesini ifade ediyor. Demokratik bir ülkedeyiz. Herkes düşüncelerini açıklamakta serbesttir. Açıklamalarımızda kimseye veya herhangi bir kuruma suç teşkil edebilecek, hakaret teşkil edebilecek bir olgu yoktur. Düşüncelerimizde de son derece haklı olduğumuzu önümüzdeki günlerde göreceğiz. HSYK yargıya çok büyük kötülükler yapmıştır. Bugün yargının siyasallaşmasında temel faktör HSYK'dır. Yıllardan beri yaptığı bu seçimler neticesinde gerek Yargıtay'ı, gerek Danıştay'ı siyasallaştırmıştır. Şimdi sıra yerel yargıya gelmiştir. Bugüne kadar hiç olmadığı şekilde HSYK, yerel yargıya, yargıçlara ve yürüttüğü soruşturmalara ve yargılamalara müdahale etmiştir. Açıkça bu suçları işlemiştir. Önümüzdeki günlerde Türkiye'de herşey normale döndüğünde, bu işlenen suçların hesabı yargı önünde sorulacaktır. Hesap vermeleri için bu işin takipçisi olacağız." diye konuştu. 

CİHAN

 



Bu haber 1,040 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,797 µs