En Sıcak Konular

TOBB ve TÜSİAD'a inat 'Evet'

20 Ağustos 2010 13:10 tsi
TOBB ve TÜSİAD yönetimleri referandum için suskun kala dursun üyeler birer birer EVET diyor...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Türk Sanayici ve İşadamları Derneği'nin daha önce değişmesi için gazetelere ilan verdikleri anayasa değişikliğinin oylanacağı referandum konusunda görüş bildirmemesine rağmen buraya üye birçok işadamı evet oyu kullanacağını açıklıyor.

Türkiye'nin en büyük 3 borsasından biri olan Adana Ticaret Borsası(ATB) Başkanı Muammer Çalışkan da büyük ekonomi ve müreffeh bir Türkiye için evet diyeceğini söyledi.

ATB Başkanı Çalışkan bin 200 olan borsa üyeleri arasında farklı düşünenlerin olabileceğini ancak kendisinin referandumda gönülden evet oyu kullanacağını kaydetti. Çalışkan, evet demesinin gerekçelerini de sıralarken, Türkiye'nin 2023 yılında koyduğu 500 milyar dolar ihracat ve 2 trilyon lira gayrisafi hasılaya mevcut 12 Eylül darbe anayasasıyla ulaşmasının da mümkün olmadığını vurguladı.

Daha özgür bir Türkiye için, hukuk önünde herkesin eşit olduğu bir Türkiye için evet dediğini ifade eden Çalışkan evet gerekçelerini şöyle sıraladı: "Siyasallaşmamış bir hukuk devleti için evet diyeceğim. Darbelerin kimsenin aklına dahi gelmediği bir ülke için evet diyeceğim. Büyük ekonomi ve müreffeh bir Türkiye için evet diyeceğim. 2023 için koyduğumuz 500 milyar dolarlık ihracat ve 2 trilyon liralık gayrisafi milli hasılaya 12 Eylül anayasası ile ulaşılmasının mümkün olmadığı için evet diyeceğim. Anayasada daha köklü değişiklerin önünün açılması için evet diyeceğim."

Bu anayasanın değişmesi gerektiğini söyleyip de buna daha sonraya ertelemek isteyenleri anlamadığını kaydeden Çalışkan, "Bu anayasanın değişmesini söyleyip ama bunu daha sonra yapalım diyenlere soruyorum. Neden erteleyelim?. Tersine vicdanımızda son 20-25 yılın siyasilerine neden şimdiye kadar böyle bir değişiklik yapmadıklarını sormak hakkımız olduğunu düşünüyorum. İhtimal vermiyorum ama eğer hayır çıkarsa bundan sonraki siyasilerin böyle bir değişikli gündeme getirmeleri için cesareti kırılacaktır. Ve ülke uzun bir süre daha 12 Eylül anayasasıyla yönetilmeye devam edecektir. Hem bu anayasa değişmesi gerek deyip hem de hayır diyenler, gelecek nesiller karşısında bunun vebalini taşıyamazlar. Bir siyasi partinin icraatını ibra etmek için değil, ülkemizin geleceğini oylayacağımız için evet diyorum." açıklamasını yaptı.

cihan



Bu haber 639 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,897 µs