En Sıcak Konular

DP'li Ceylan: 'Evet' demek demokrasi adına çok önemli

20 Ağustos 2010 12:58 tsi
Eski Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Ceylan, referandumda 'evet' demenin 'demokrasiye evet' demek anlamına geldiğini söyledi.

"28 Şubatçı Demokrat Türkiye Partisi ekibi, Demokrat Parti'yi ele geçirmiştir." diyen Ceylan, eski genel başkanları Süleyman Soylu'nun 'evet' dediği için disiplin kuruluna sevk edilmesine darbecilerin sevindiğini ifade etti.

Yazılı açıklama yaparak Türkiye gündemi ve DP içindeki gelişmeleri değerlendiren Nevzat Ceylan, anayasa değişikliğine 'evet' demenin demokrasi açısından son derece önemli olduğunu belirtti. Demokrat Parti'nin geçmişte vesayetçi sistemden çok çektiğini dile getiren Ceylan, şimdiki DP yönetiminin 'hayır' kampanyası başlamasını eleştirdi. Ceylan, "Anayasa değişikliğinde halkın ve parti tabanının sesini dinlemeden ve yetkili kurullarda görüşmeden Genel Başkan Cindoruk, 'hayır' kampanyasına başlamıştır. Dayatmacı bir anlayışla parti yönetimine bu kararı onaylatmıştır. Aslında anayasaya, kanunlara ve tüzüğe göre parti referandumda bağlayıcı karar alamaz." dedi.

Nevzat Ceylan, eski DP Genel Başkanı Süleyman Soylu ile birlikte partinin eski milletvekilleri ve yöneticilerinin 'evet' kampanyası başlatmasının Demokrat Parti'nin bozulan sicilini düzeltmek için önemli bir adım olarak niteledi. Süleyman Soylu'nun disiplin kuruluna sevk edilmesini eleştiren Soylu, "Sayın Soylu'nun 'evet' demesinden dolayı disiplin kuruluna verilmesi Demokrat Partilileri değil, 27 Mayısçıları, 12 Martçıları, 12 Eylülcüleri, 28 Şubatçıları ve 27 Nisancıları sevindirecektir." ifadelerini kullandı.

Mevcut parti yönetimini de eleştiren Ceylan, "28 Şubatçı Demokrat Türkiye Partisi (DTP) ekibi, Demokrat Parti'yi ele geçirmiştir. DTP'li ekip, partiyi misyonundan uzaklaştırıp CHP'nin kuyruğu yapmıştır. Niyetleri; CHP ile ittifak yaparak 3-5 kişiyi milletvekili yapmaktır. 29 Mart yerel seçimlerinde partiye oy vermeyen Cindoruk disipline verilmelidir. Bu ekip, ANAP ve DP'nin mal varlıklarını satarak saltanat sürmek istemektedir." dedi.

cihan



Bu haber 610 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,976 µs