En Sıcak Konular

PKK, para nakil aracıyla saldıracak

20 Ağustos 2010 12:16 tsi
PKK, para nakil aracıyla saldıracak  
Bölücü terör örgütü PKK'nın polis ve askere eylem düzenleyebilmek için yeni arayışlara girdiği ortaya çıktı.

Emniyet Genel Müdürlüğü PKK'nın bankalar tarafından para naklinde kullanılan zırhlı araç temin ederek, polise ve askere bombalı saldırı hazırlığında olduğunu duyurdu. Güvenlik güçlerini bu konuda uyaran genel müdürlük, ayrıca iki kamyonla ilgili de tüm birimleri alarma geçirdi. 
 
13 Ağustos-20 Eylül tarihlerinde eylemsizlik kararı aldığını açıklayan bölücü terör örgütü PKK'nın, yeni eylemler planladığı ortaya çıktı. Emniyet Genel Müdürlüğü, PKK'nın bankalar tarafından para naklinde kullanılan zırhlı araç temin ederek, polise ve askere bombalı saldırı hazırlığında olduğunu duyurdu. Polis ve asker ile bankalar örgütün yeni eylem planına karşı uyarıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nce 81 il emniyet müdürlüğüne gönderilen çok gizli yazıda, örgütün polise ve askere eylem düzenleyebilmek için yeni arayışlar içine girdiği kaydedildi. Polis ve askere gönderilen uyarıda, terör örgütünün zırhlı para nakil aracı temin ederek bombalı eylem planladığı uyarısı yapıldı. Önceki gün yapılan uyarıda zırhlı para nakil araçlarına karşı özel tedbirler alınması istendi. Örgütün yeni eylemine karşı Emniyet Genel Müdürlüğü, bankalar ile bankalara zırhlı nakil aracı hizmeti sunan özel güvenlik şirketlerini de uyardı. Daha önce gasp edilen araçlarla eylem yapan örgütün, banka nakil aracı gasp ederek eylem yapmasına karşı güvenlik tedbirlerinin arttırılması istendi. Polis kaynakları, zırhlı para nakil araçlarının polis ve asker araçlarına benzerliği nedeniyle dikkat çekmeyeceğinden örgütün böyle bir plana yöneldiğini öne sürüyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü ayrıca iki kamyonla ilgili de tüm birimleri alarma geçirdi. PKK terör örgütünün 34 Y... 67 ve 34 A... 47 plakalı kamyonlar ile eylem düzenleyebileceği belirtilerek, söz konusu araçlara karşı duyarlı olunmasını istedi.

PKK terör örgütünün 13 Ağustos 2010 tarihinde eylemsizlik kararının başladığı gün Başkent Ankara'da uzaktan kumandalı 3,7 kilogram ağırlığında A4 bomba ele geçirilmesi üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde yeni tedbirler alındı. Tüm birimlere gönderilen talimatta, anayasa değişikliği referandumunu protesto etmek amacıyla örgüt mensuplarının bombalama ve korsan gösteri gibi eylemlerinin il merkezi ve ilçelerde tekrarlanabileceği uyarısı yapıldı.

Uyarıda x-ray cihazları ile yapılan aramalarda ve emniyet binalarına giriş çıkışlarda dikkatli olunması istendi. Diğer kurumlardan gelen kargolar ile kantine malzeme getiren kişi ve araçlar konusunda hassas davranılması, servis güzergâhlarının yeniden gözden geçirilmesi gerekliliğine vurgu yapıldı. Bomba şüphesi uyandıran araçlar konusunda istihbarata ağırlık verilmesi, hizmet binalarına yakın yerlerdeki şüpheli şahıslara dönük uygulamalara ağırlık verilmesi istendi. Personelin toplu geliş gidişlerinde güvenliğe ilişkin talimatlara harfiyen uyulması uyarı yazısında yer aldı.

 
zaman



Bu haber 774 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,324 µs