En Sıcak Konular

'Yüzde 60 evet oyu çıkar'

20 Ağustos 2010 12:08 tsi
Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, "anayasa değişikliği" paketi onaylandığında Türkiye'de daha güçlü demokrasiye yönelik bir kapı açılacağını belirterek, şahsen referandumda yüzde 60 "evet" oyu çıkacağını düşündü

Türek, "Ülkemizin menfaati, hepimizin menfaatidir. Kişisel hırslarımızla hareket edip ülkemizin menfaatlerini zedeleyici sonuçlar çıkaracak şeylere tevessül edilmemesi gerektiğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.

AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, İl Başkanı Abdurrahim Arslan, Merkez İlçe Başkanı İsmail Önal ve partililerle birliktereferandumçalışmaları kapsamında, MOSB Başkanı Türek'i makamında ziyaret etti. Burada konuşan Sait Türek, "Bu anayasa değişikliği, bence olması gereken şeylerden biri. Sadece belki biraz daha detaylandırılsa, genişletilseydi daha iyi olurdu ama önemli olan böyle bir düzenlemenin başlaması. Bence Türkiye'nin bu tarz şeylere ihtiyacı var.Türkiyekabına sığmıyor. Gelişen ve değişen dünya koşullarına, siyasi, ekonomik ve demokrasiyle ilgili koşullara dar gelen elbisesini düzeltmesi lazım. Bunlar değişemez şeyler değildir, çağın, insanların ihtiyaçlarına göre düzenlenmesi gereken şeylerdir. Demokrasi kültürünü arttırmamız lazım." dedi.

Sanayicilerin genel beklentilerine de değinen Türek, "Sanayicilerimiz istikrar, toplumsal barış bekliyor. Huzur bekliyor, ekonomik istikrar bekliyor. Kavga değil, dostluk kardeşlik istiyor." diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Arslan ise, "Sanayicilerimizin temsilcisini ziyarete geldik. Küçük bir sanayici olarak biliyorum ki sanayici istikrar bekler ama demokrasi de bekler. Bu paket, demokratik imkanlarımızı çok ciddi oranda arttıran bir pakettir." dedi.

Değişiklik paketinin demokratik hakların ve hukukun üstünlüğünün teminine yönelik ve kesinlikle bir Türkiye projesi olduğunu dile getiren Milletvekili Berber de, "Bu aşamada hangi mantıkla ve gerekçelerle 'hayır' kampanyası yürütüldüğünü anlamakta zorluk çekiyorum. Bir genel seçime giriliyormuş gibi iktidarın ve Başbakan'ın sorgulanmasına yönelik bir kampanya yürütülüyor. Biz 11 ay sonra vatandaşın huzuruna tekrar geleceğiz. Genel seçimde, yaptıklarımızın ve yapamadıklarımızın hesabını zaten vereceğiz. O tarihte vatandaş başka bir siyasi kadroyu tercih ederse, başımızın üstünde yeri var. Muhtemeldir ki öyle bir durumda şimdi 'hayır' diyenler bile, 'İyi ki böyle bir değişiklik olmuş, Türkiye'nin önü açılmış.' diye bugün reddettiklerinden yararlanacak." şeklinde konuştu. 

cihan



Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,467 µs