En Sıcak Konular

Bu kez de YARSAV: Katılmazsanız...

20 Ağustos 2010 11:12 tsi
Bu kez de YARSAV: Katılmazsanız... 
YARSAV, "Adalet Bakanlığı" müsteşarını HSYK toplantılarına katılmaya çağırdı.

YARSAV, siyasi iktidarın yargıda emir ve talimatla hareket eden bir yapı oluşturmak için yüksek kurulun kararname çıkarmasına engel olmak ve adliyeyi ele geçirme amacında nihai noktaya gelmeyi amaçladığını öne sürdü.

YARSAV'dan yapılan yazılı açıklamada, her yıl binlerce yargıç ve savcının elinde yüzbinlerce yürümekte olan dava bulunmasına karşın atamalarının yapıldığı ve bunun da hiçbir şekilde görülmekte olan davalara ve yürüyen soruşturmalara müdahale olarak kabul edilmediği ve edilemeyeceği savunuldu. Soruşturmalar ve kovuşturmaların hiç kimsenin malı olmadığının dile getirildiği açıklamada, "Mahkemeler kadılara mülk de değildir. Üstelik kurulca kesintisiz görüşme yapma yolunda karar alınarak gündeme alınan kararnamenin bu gerekçeyle ve yasalara aykırı olarak geri çekilmesi gerçekte tamamenreferandumsonucunda çıkabilecek olası bir evet sonucunda topyekun yargıyı ele geçirme projesinde hiç bir ödün vermemek düşüncesinden kaynaklanmaktadır. Tam olarak yapılmak istenen şudur: Yargıda emir ve talimatla hareket eden bir yapı oluşturmak için yüksek kurulun kararname çıkarmasına engel olmak ve adliyeyi ele geçirme amacında nihai noktaya gelmek." denildi.

Yapılananayasa değişikliğiile de bakan ve müsteşarın varlığı ve yetkileri aynen muhafaza edilerek kurulu istediğinde kilitleme kararlılığının da ortaya konulduğunun savunulduğu açıklamada,Adalet Bakanlığımüsteşarından görevini yapması ve kurul toplantılarına katılması istendi. Adalet Bakanı Müsteşarı Ahmet Kahraman'a 1. sınıf yargıç olduğunun hatırlatıldığı açıklamada, "Siyasal iktidarın nedense kaldırmayı unuttuğu Anayasanın 140/6. maddesi ile bakana bağlı olmanıza rağmen kurul toplantısına katılınız. Katılmazsanız biliyorsunuz ki görevinizi ihmal etmiş sayılabilirsiniz. Ama biz biliyoruz ki buna rağmen katılmazsınız, çünkü bakana bağlısınız. Asıl vesayeti yüksek kurul değil biliyorsunuz ki bakan ve siyasal iktidar yaratıyor. Yapılan anayasa değişikliği ile hiçbir güvence verilmeyen ve özellikle idari olarak bakana bağlı bırakılan birinci sınıf yargıçların kurulda hangi koşullarda çalışabileceklerini bize böylece gösteriniz." ifadeleri kullanıldı.

Türk halkını yapılanları izlemeye davet eden YARSAV, referandumun ne için yapıldığını anlamaya davet etti ve 'hayır' denilmesini talep etti. 

cihan



Bu haber 1,259 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,773 µs