En Sıcak Konular

'Milletimiz istemezükçülere dersini 12 Eylül'de verecek'

20 Ağustos 2010 10:29 tsi
Halk oylaması çalışmaları kapsamında İzmir'in Foça ilçesini ziyaret eden AK Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, 12 Eylül 2010'da yapılacak anayasa değişikliği referandumuyla ilgili görüşmeler yaptı.

Halk oylaması çalışmaları kapsamında İzmir'in Foça ilçesini ziyaret eden AK Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, İl Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Mertoğlu, Foça İlçe Başkanı Kadir Özgirgin ile mahallelerde vatandaşları ziyaret etti.

Kalkan, 12 Eylül 2010'da yapılacak anayasa değişikliği referandumuyla ilgili görüşmeler yaptı. Sırasıyla Foça Birlik, Foça Otobüsçüler Kooperatifi, Esnaf Odası, taksiciler, yat işletmecileri ve esnaf ziyaretlerinde görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyarette TBMM'nin hazırladığı yeni anayasa değişikliği paketinin önemini anlatan ve "evet" oyu isteyen Kalkan, 1982 Anayasası'nın, 12 Eylül 1980'deki askeri darbenin ardından hazırlanan antidemokratik bir anayasa olduğunu vurguladı. Kalkan, "Anayasa'nın eksiklerini gidermek, temel hak ve özgürlüklerin anayasal seviyesini genişletmek ve güçlendirmek için yeni değişiklik paketi hazırladık. Bu kez de MHP, BDP ve CHP içindeki 'istemezükçüler', halkımızın sıkıntılarından ve acılarından nemalananlar, korku siyasetiyle oy avcılığı yapanlar karşı çıkmaya çalışıyor. Derslerini 12 Eylül'de alacaklardır." diye konuştu.

Zeytinlibahçe'de kalabalık bir partili grubuyla iftar programına katılan Milletvekili Kalkan, ardından Gerenköy'de kahvehaneleri dolaştı ve vatandaşlarla sohbet etti. Gerenköy'de çiftçiler adına konuşan Akın Sarı, balıkçılık için yapılan mazot indiriminin tarım sektöründe de uygulanmasını, mısır, ayçiçeği, pamuk ve buğdayda destek fiyatının biraz daha arttırılmasını istedi. Erdal Kalkan ise, "Hükümetimiz çalışma yaptı, artık havza sistemine geçiyoruz. Türkiye'de 30 havza belirlendi, buralarda alt yapı çalışmalarına başlandı. Havzalarda hangi ürünü öne çıkaracağımıza bakacağız, ona göre desteklemeyle katkı sağlayacağız. İzmir'de öne çıkaracağımız ürünleri de belirleyeceğiz." şeklinde konuştu.

"Benim bölgem, tarıma dayalı bir bölge." diyen AK Parti Milletvekili Kalkan, "Süte hayvan başına prim ödüyoruz, bu batıda tepkiyle karşılanıyor. Ödemiş'teki süt üreticileri, üretimde Hollanda'yı geçti. Batıda 30 kg. süt veren inekle doğuda 5 kg. süt verene aynı prim adaletsiz oluyor. Bunları uygulamayla değiştirmek istiyoruz." dedi. Kalkan, bu süreçte İzmir'deki yatırımların kuzey aksına kayacağını ifade etti. Çiğli'ye 400 yataklı hastane, kuzey hinterlandına Kâtip Çelebi Üniversitesi kurma çabasında olduklarını kaydeden Erdal Kalkan, bölgedeki istihdamı arttıracaklarını ve Çandarlı Limanı'nın ihale edileceğini belirtti. İstanbul–İzmir otoyolunun ihale edildiğini de aktaran Kalkan, Foça yolunun duble olduğunu vurguladı.

cihan



Bu haber 482 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,898 µs