En Sıcak Konular

Erdoğan imzalı mektup gönderdi

20 Ağustos 2010 09:59 tsi
Erdoğan imzalı mektup gönderdi 
Darbe anayasasını modernize amaçlı "anayasa değişikliği" için kampanya yürüten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhtarlara da mektup yazdı.

Ülke genelindeki 53 bin muhtara gönderilen mektupta değişiklik paketinin AK Parti'nin değil, milletin demokratikleşme projesi olduğu belirtildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ülke genelindeki 53 bin muhtara mektup göndererek referandumda 'evet' oyu istedi. El yazısı formatında hazırlanan ve 'AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan' imzalı mektupta referandumun önemi anlatıldı.

'Sevgili muhtar kardeşim' diye başlayan 2 sayfalık mektupta Erdoğan, "12 Eylül'de halkoylamasına sunulan anayasa değişikliği paketi birAK Partiprojesi değil bir millet projesidir." hatırlatması yaptı. Referandumda iktidar ya da muhalefetin değil anayasa değişikliğinin oylanacağını vurguladı. Başbakan, "Vatandaşlarımızın her türlü siyasi mülahazadan uzak olarak kendi gelecekleri ve Türkiye'nin geleceği adına bu değişime omuz vermelerini, anayasa değişikliğinde evet oyu kullanmalarını, Türkiye'nin büyük yürüyüşüne gönülden destek olmalarını çok önemsiyorum." ifadelerini kullandı. Değişikliğin yeni 12 Eylül'lerin önünü keseceğini belirtti. Yargı bağımsızlığı ile tarafsızlığına katkı yapacağını kaydetti. Mektupta, "Anayasa değişikliği,Anayasa Mahkemesiile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun yapısını evrensel standartlara ulaştıracak, bu kurumlarımızı siyasi müdahalelere kapalı hale getirecek, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığına çok ciddi bir katkı sağlayacaktır." denildi.12 Eylül2010'u 'Türkiye için bir milat' olarak niteleyen Başbakan, "12 Eylül'de milletçe uzun yıllardır özlediğimiz ve arzuladığımız modern demokrasi ve hukuk standartlarıyla bizi buluşturacak bu anayasa değişikliğine evet damgasını vuracağınıza bütün kalbimle inanıyorum." dedi.

Erdoğan, Türkiye'yi 'modern ve standartları yüksek demokrasiye daha fazla yaklaştıracak olan bu anayasa değişikliğinin hayata geçmesinde söz ve kararın millette olduğunu' kaydetti. Başbakan, şöyle devam etti: "Maddi ve manevi olarak başınızı önünüze eğdirmedik. Ülkemizde kişi başına geliri 5 bin dolardan 10 bin dolara çıkardık. Ekmeğimizin ve özgürlük alanlarımızın daha da büyümesi için Türkiye'nin ayaklarındaki zincirlerin kırılması lazım. İşte o zaman kişi başına gelirin katlanarak büyüdüğünü, ülkemizin büyükler arasında çok büyük bir ülke olacağını göreceksiniz."
 
zaman

 



Bu haber 606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,426 µs