En Sıcak Konular

Bakan Akdağ: Pakistan'a 2 çadır hastane kurulacak

20 Ağustos 2010 09:22 tsi
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, tarihinin en büyük sel felaketiyle karşı karşıya kalan Pakistan'a tam donanımlı çadır hastanelerin kurulacağını açıkladı. Akdağ, ülkede bulaşıcı hastalıklardan zarar görecek vatandaşların, gerekirse tedavi için Türkiye'ye geti

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Mamak Belediyesi'nin düzenlediği Ramazan Etkinlikleri alanını ziyaret etti. Bakan Akdağ'a, ziyaret süresince, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan eşlik etti. Bakan Akdağ, ziyaret öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin, sel felaketinin vurduğu Pakistan'a yapılacak yardımları sorması üzerine Akdağ, Pakistan'ın kardeş ülke olduğunu ve ülkeye hükümet olarak her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Ülkeye, 2 tam donanımlı çadır hastane kurulacağının müjdesini veren Akdağ, "Pakistan, bizim kardeş ülkemiz, yardımlar sürecek. Hem hükümet olarak hem millet olarak Pakistan halkının acısını paylaşıyoruz. Büyük bir felaket yaşandı. Daha da önemlisi bu felaketin sonucunda Pakistan'da bir takım bulaşıcı hastalıkların gelişme riski var. Bakanlık olarak ciddi bir çalışma yaptık. 2 çadır hastane diyebileceğimiz ama bunlar çok modern hastaneler. İki çadır hastane hazırlamış bulunmaktayız, personeliyle ekipmanıyla her şeyi ile. Başbakanlık Acil Afet Genel Müdürlüğü ve Pakistan arasında görüşmeler var. Hadi gidiyoruz dendiği zaman ekiplerimiz, bu hastanelerimiz Pakistan'a götürülmüş olacak." diye konuştu.

Ülkeye gidecek personel sayısının henüz belli olmadığını kaydeden Bakan Akdağ, ihtiyaç olduğu takdirde hastaların Türkiye'ye götürülmesinin de söz konusu olabileceğini belirtti. Akdağ, şunları söyledi: "2 çadır hastanenin hizmetini tamamen görecek hekimler ve sağlık çalışanları ama rakam henüz belli değil. İhtiyaç olursa onu da yapabiliriz. Ama önemli olan şartları değerlendirip orada tedavi yapmak. Çünkü çok sayıda insanda ağızdan bulaşan mide bağırsak enfeksiyonları, ishalleri en büyük risk şu anda. İçme suyu problemi var. Hükümet olarak her türlü desteği sağlayacağız."


ÇOCUKLAR BAKANDAN JETON İSTEDİ

Sağlık Bakanı, gazetecilere yaptığı açıklama sonrası belediyenin hazırladığı etkinlik alanında yer alan stantları tek tek gezerek vatandaşlarla sohbet etti. Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Derneği'nin açmış olduğu standın önünde, vatandaşlar tarafından sergilenen Atabarı oyununu ilgiyle izleyen Bakan Akdağ, daha sonra Erzurumlu ozanların atışmalarını dinledi. Bu sırada, Sağlık Bakanı ve çocuklar arasında ilginç diyalogların yaşanması gözlerden kaçmadı. Çocuklar, etkinlik alanında bulunan lunapark için Bakan Akdağ'la jeton diyaloğuna girdi.


BİRİLERİ VATANDAŞA GÖBEĞİNİ KAŞIYAN ADAM DİYORDU, BAKALIM VATANDAŞ ONLARA NE YAPACAK

Ziyaret sırasında Referandum sürecine de değinen Akdağ, ilginç değerlendirmelerde bulundu. Referandumu, ülkenin geleceğini aydınlatan bir referandum olacağını aktaran Akdağ, "Hem heyecanlıyım hem çok mutluyum. TBMM görevini yaptı, yapabildi bütün engellemelere rağmen ve sandığı halkın önüne koydu. Elbette bu halk darbecilere dur diyecek, bu halk kendi bireysel haklarını genişletmek için evet diyecek. Elbette bu halk yargının tarafsızlığı için, halkın üzerindeki vesayetlerin, halkın üzerindeki hükümranlığın kalkması için evet diyecek. Birileri vatandaşa, çobanın oyuyla profesörün oyu bir mi olacak diyordu, birileri vatandaşa bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam diyordu. Dur bakalım, göbeğini taşıyan adam ne yapacak onlara bu referandumda." diye konuştu.
 
cihan



Bu haber 522 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,062 µs