En Sıcak Konular

3 ile büyükşehir müjdesi

20 Ağustos 2010 09:00 tsi
Hükümetin 2011 seçimlerinden önce Denizli, Malatya ve Şanlıurfa'yı büyükşehir belediyesi haline getirmesi bekleniyor.

Üç ilin daha büyükşehire dönüştürülmesi halinde 16 olan büyük şehir belediye sayısı 19'a çıkacak

 Büyükşehir belediyelerinin sayısı arttırılıyor. Hükümet, 16 olan Büyükşehir belediyesi sayısını 19'a çıkartmayı planlıyor. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Şanlıurfa'da katıldığı bir toplantıda Büyükşehir belediyesi kurulmasına yönelik çalışmaların son aşamaya geldiğini açıkladı.

Atalay, Şanlıurfa'da sivil toplum örgütleri ile toplantıda Büyükşehir belediyesi kurulmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını ve Şanlıurfa'nın Büyükşehir yapılacak belediyeler arasında ilk sırada yer aldığını açıkladı.

MALATYA VE DENiZLi

Atalay, Denizli ile Malatya'nın da Büyükşehir belediyesi olmak istediğini belirtti. Hükümetin 2011 seçimlerinden önce Denizli, Malatya ve Şanlıurfa'yı büyük şehir belediyesi haline getirmesi bekleniyor. İç ilin daha büyük şehire dönüştürülmesi halinde 16 olan büyük şehir belediye sayısı 19'a çıkacak.

Trabzon ve Kahramanmaraş'ın da büyük şehir belediyesi olmak istediklerine dikkat çekiliyor. Yasal düzenleme yapılırken bu illerin de büyükşehir statüsüne alınabilecekleri belirtiliyor.

750 BiN SINIRI KALDIRILACAK

İllerin büyükşehir belediyesine dönüştürülebilmesi için yasada değişiklik yapılacak. Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nda bir ilin büyük şehir belediyesine dönüştürülebilmesi için merkez nüfusunun 750 binden fazla olması gerekiyor.Büyükşehir yapılması planlanan Denizli'nin  488.768 , Şanlıurfa 482.323  ve Malatya 388.590 nüfusu bulunuyor. Büyükşehir olmayı isteyen Kahramanmaraş'ın 384.953 ve Trabzon'un ise  230.399 nüfusu bulunuyor.

EKONOMİYE KATKILARI BÜYÜK

Malatya kayısı üretimiyle Türkiye ekonomisine önemli katkıda bulunuyor. 2010 yılı şubat ayı verilerine göre bu yıl 88 ülkeye, 67 bin 756 ton kuru kayısı ihracatı yapıldı ve bundan 193 milyon 41 bin 351 dolar gelir elde edildi.

Travertenleri ile turizmin önemli merkezlerinden olan Denizli'yi 2010 yılının ilk altı ayında ziyaret eden turist sayısı 398 bin 175'e oldu. Hz İbrahim'in ateşe atıldığı yer olarak bilinen Balıklı Göl ile ünlü Şanlıurfa da Doğu'nun turizm merkezlerinden biri. Urfa'yı sadece bu yıl 350 bin turist ziyaret etti.

bugün



Bu haber 671 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,508 µs