En Sıcak Konular

Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi.

19 Ağustos 2010 19:16 tsi
Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi. Harp Akademileri Komutanlığında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında gerçekleştirilen toplantı, yaklaşık 5 saat sürdü.

Milli Güvenlik Kurulu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında İstanbul Harp Akademileri'nde gerçekleştirildi. Yaklaşık 5 saat süren toplantıda terörle mücadelede kararlılığa vurgu yapıldı. Toplantıda İran'ın nükleer programının yanı sıra, İsrail'in kanlı Mavi Marmara Baskını ve Lüban-İsrail sınırında yaşanan çatışmalar da değerlendirildi.

Milli Güvenlik Kurulu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında İstanbul'daki Harp Akademileri Komutanlığı'nda gerçekleştirildi. Toplantıya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos'ta görevini Orgeneral Işık Koşaner'e devredecek olan Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, MGK üyesi bakanlar, kuvvet komutanlarının yanı sıra Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'da katıldı. Ayrıca 11 Ağustos'ta Jandarma Genel Komutanlığı görevini Orgeneral Atilla Işık'tan devralan Orgeneral Necdet Özel ise ilk kez katıldı.Toplantıya katılan kurul üyeleri, son MGK toplantısına katılan Orgeneral Başbuğ'a kurulun mesaisindeki katkılarından dolayı teşekkür etti ve bundan sonraki yaşamında sağlık ve esenlik diledi.

Saat 13.45'de başlayan MGK toplantısı yaklaşık 5 saat sürdü ve 18.45 sıralarında sona erdi. Toplantı sonrasında MGK Genel Sekreterliği'nden yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Ülkemizin birliğini, bölünmez bütünlüğünü, insanımızın yaşama hakkını ve milletimizin huzurunu hedef alan bölücü terör örgütü ve yandaşlarına karşı halkımızın da desteğiyle çok yönlü olarak yürütülen mücadeleye taviz verilmeksizin devam edileceği hususundaki kararlılık bir kere daha teyit edilmiştir. Terör örgütü ve yandaşlarının toplum içinde kargaşa yaratmaya, kardeşlik duygularını zafiyete uğratmaya ve toplumsal barışı bozmaya yönelik tahrik çabaları karşısında halkımızın her zaman olduğu gibi sağduyuyla hareket edeceğine ve bu şer odaklarının amaçlarına ulaşmalarına izin vermeyeceğine olan kati inanç vurgulanmıştır"

Bildiride, İran'ın gerek Viyana Grubuyla Tahran Ortak Bildirisi zemininde, gerek BMGK Daimi üyeleri ve Almanya'dan müteşekkil P5+1'le daha geniş manada yapabileceği görüşmelerin, İran'ın nükleer programına ilişkin soruna diplomatik çözüm bulunmasına yönelik somut fırsatların değerlendirilmesi bakımından önem taşıdığı ve Türkiye'nin barışçıl çözüm için kolaylaştırıcı gayretlerinin sürdürüleceği belirtildi.

Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine yapılan saldırıyla ilgili gelişmelerin alındığı toplantıda, uluslararası hukukun ağır ihlalini teşkil eden olayın ayrıntılı biçimde soruşturulması için ulusal ve uluslar arası hukuk bağlamında sürdürülen çalışmalar gözden geçirildi.

Lübnan-İsrail sınırındaki çatışmanın da ele alındığı toplantıda, Lübnan'da barış ve istikrarın muhafazasının tüm bölgenin barış ve istikrarı ile doğrudan bağlantılı olduğunun altı çizildi ve tarafların itidalle hareket etme, bölgedeki barış ve istikrara katkı yapma ve BMGK'nin 1701 sayılı kararı hükümlerine riayet etmesinin önemi vurgulandı.

Sel felaketine maruz kalan Pakistan'a yapılacak yardımların da ele alındığı toplantıda Pakistan halkıyla bu zor dönemdeki dayanışmanın sürdürüleceği belirtildi.

cha



Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,315 µs