En Sıcak Konular

MİT: Suikastlara ait istihbari bilgi yok

19 Ağustos 2010 19:12 tsi
Ergenekon iddianamesine yansıyan Mesrob Mutafyan, Ali Balkız ve Kazım Genç'e yönelik suikast planlarıyla ilgili MİT, Genelkurmay ve Jandarma Genel Komutanlığı'nda herhangi bir istihbari bilgiye rastlanmadığı bildirildi.

Mahkemeye cevabi yazı gönderen kurumlar, ellerinde suikast planlarına ilişkin herhangi bir istihbari bilgi bulunmadığını açıkladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının bugünkü duruşmasında tutuklu sanık Neriman Aydın'ın savunmasına devam edildi. Harp okulu öğrencileriyle arasında teyze-yeğen ilişkisi bulunduğunu söyleyen Aydın, "Benim yeğenimle paylaştığım bu düşünceler yüce düşüncelerdir. Yüksek Türk kültürü değerlerimizi işliyordum." dedi. Aydın, sanık teğmenlerle yazışmalarını ve ilişkisini ise "Türk milletinin inanç değerlerini, Kuran'ı, Türk kültürünü bilmeden, Nutuk okumadan ne devletimiz ve ordumuz ne de milletimiz anlaşılabilir. Asker ya da sivil bir Türk genci bunları herhalde görev yaptığı kışlada, nöbet tuttuğu kutsal ocakta okuyamaz, okumamalıdır. Mekanları birbirine karıştırmaması gerektiğini, yeğenime nasihat ediyorum. Telkin ve yönlendirmede bulunmuyorum." sözleriyle açıkladı.

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, Neriman Aydın'ın savunmasına ara vererek mahkeme tarafından kişi ya da kurumlara yazılan yazılara gönderilen cevabi yazıları okudu. 7 Mayıs 2010 tarihli arar karar gereği eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'a gönderilen yazıya cevap geldiği belirtildi. Buna göre Yılmaz, daha önceden mahkemeye gönderdiği Susurluk raporu haricinde elinde başka bir belge ya da rapor bulunmadığını bildirdi. Susurluk raporuyla ilgili olarak aynı tarihte yazı yazılan Başbakanlık Teftiş Kurulu da cevabını gönderdi. Cevabi yazıda, ne Başbakanlık ne de Teftiş Kurulu arşivinde başka bir belge ya da rapor olmadığı bildirilirken istenmesi halinde ellerinde bulunan Susurluk raporunun fotokopisinin mahkemeye gönderilebileceği belirtildi.

Ayrıca, dava dosyasında bulunan Ali Balkız, Mesrob Mutafyan ve Kazım Genç'e yönelik suikast plan ve krokilerinin yer aldığı ileri sürülen Tedhiş raporuyla ilgili gelen cevabi yazıda mahkemeye ulaştı. Genelkurmay Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı söz konusu suikast iddialarıyla ilgili ellerinde herhangi bir istihbari veri olmadığını açıkladı. Aynı konu hakkında Emniyet Genel Müdürlüğü de, gerekli arşiv çalışmasının henüz bitmediği sonuçların mahkemeye ulaştırılması için 1 aylık ek sürüye ihtiyaç duyulduğu aktarıldı.

cha



Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,368 µs