En Sıcak Konular

Elçilik baskını MİT-MOSSAD sürtüşmesi mi?

19 Ağustos 2010 19:05 tsi
Elçilik baskını MİT-MOSSAD sürtüşmesi mi? İsrail'de Türkiye Büyükelçiliği'ni basan Nedim'in İsrail iç istihbaratı tarafından kullanıldığı iddia edildi.

İsrail'deki Türkiye Büyükelçiliği'ne elini kolunu sallayarak giren Filistinli Nedim'in İsrail iç istihbaratı tarafından uzun yıllar kullanıldıktan sonra El Fetih'e verilmek istendiği iddia edildi. El Fetih'e teslim edilmesinin "idam" anlamına geldiğini belirten Nedim, bu yüzden Türkiye'ye sığınmak istediğini söyledi. Ancak, bazı kaynaklar İsrail istihbaratının Nedim'i bu kez Türkiye'ye karşı kullanmak istediğini ileri sürüyor. Aynı kaynaklar tezlerini İsrail ile Türkiye arasında uzun zamandır devam eden gerginliği gerekçe olarak gösteriyor. İsrail istihbaratıyla MİT arasında esen soğuk rüzgarların da bu konuda etkili olduğu savunuluyor.

İsrail, Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçiliği’nde önceki akşam Muavin Konsolos ve eşini rehin alma girişiminde bulunduktan 6 saat sonra elçilik görevlileri tarafından yakalanıp İsrailli yetkililere teslim edilen Nedim İnjaz’ı sorguluyor. Bacağından yaralanan Filistinli, yakalanmadan hemen önce İsrail televizyonunu arayarak şunları söyledi:

“Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ı seviyorum. Ona saygı duyuyorum. Katil Yahudilerle, Siyonistlerle karşı karşıya olan bana siyasi sığınma hakkı vermeli. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ise ölmeli. Bu ülkeyi terketmeme izin vermezlerse herşeyi yakacağım.”

Ramallah doğumlu İnjaz’ın İsrailli Arap avukatı Avital Horef ise İsrail Radyosu’na konuştu:

ŞİN BET'TEN YALANLAMA

“Müvekkilimi gece hastanede gördüm. Kendisi 1990’lar boyunca ve 2000’li yılların başında Şabak (Şin Bet-İsrail iç istihbaratı) için muhbirlik yaptı. İkinci İntifada sırasında birçok Filistin saldırısının engellenmesini sağlayarak İsrailli sivil ve askerlerin hayatını kurtardı. Fakat İsrail’de hırsızlıktan hapse girince, Şin Bet koruması kaldırıldı. Üç hafta önce salıverildikten sonra onu Batı Şeria’da bir kontrol noktasında Filistin Yönetimi güvenlik güçlerine teslim etmeye kalktılar. Bunun idam fermanı olduğunu bilen müvekkilim kaçtı ve bu eyleme imza attı.”

Şin Bet, “Bu isimde bir şahıs bizimle hiçbir zaman çalışmamıştır” dese de, Abbas’ın liderliğindeki El Fetih şu resmi açıklamayı yaptı:

“Bu şahıs Tel Aviv’de yaşayan ve resmen İsrail korumasında olan bir uyuşturucu satıcısıdır. Filistin ve Türk halkları arasındaki bağın, Şin Bet’in planladığı ve tanıdığımız bir işbirlikçinin uygulamaya koyduğu bu absürd eylemden daha derin ve güçlü olduğuna eminiz.”

Dün hakim karşısına çıkarılan İnjaz, “Türk vatandaşı olmak istiyorum” dedi. Tel Aviv mahkemesi, İnjaz’ın tutukluluk süresini bir hafta uzattı.

ANKARA: GÜVENLİK ARTIRILSIN

Olayda İsrail parmağı olduğu iddialarını ciddiye almayan ve akli dengesinin yerinde olmadığı öne sürülen İnjaz’ın sabıkalarına dikkat çeken Ankara ise “güvenlik zaafiyetini” sorguluyor.

İLGİNÇ TESADÜF

Ankara’daki İsrail Büyükelçiliği’nin önündeki koruyucu bariyerlerin mahkeme kararıyla kaldırılmasının hemen ardından Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçiliği’nin dışında güvenlik zafiyeti yaşanmasının tesadüf olup olmadığı tartışılmaya başlandı. Kaynaklar, “Böyle bir bağlantı kurmayı, böyle bir şeyi düşünmek bile istemiyoruz” diyor.

dünya bülteni



Bu haber 940 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,789 µs