En Sıcak Konular

Batum: 'Türkiye'yi bu hale rezil aydınlar getirdi'

19 Ağustos 2010 18:46 tsi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Süheyl Batum, Türkiye'yi içinde bulunduğu duruma düşürenlerin, 'ben 4 tane üniversite bitirdim, ünlü gazeteciyim, ben çok ünlü aydınım' diyen 'rezil aydınlar' olduğunu ileri sürdü.

Batum, partisinin Gaziantep teşkilatının düzenlediği "Neden Hayır" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, "Türkiye'yi içinde olduğu duruma düşürenler maalesef halkı değil, maalesef üniversite bitirmemiş insanları değil, maalesef, 'ben çok ünlü gazeteciyim, ben çok ünlü aydınım, ben 4 tane üniversite bitirdim' diyen rezil aydınlardır. Bir bölümü." diye konuştu.

Batum, Türkiye'de para kazanmak, ün, nam, şan elde etmek, gazetede ve Cumhurbaşkanı'nın uçağında yer elde etmek isteyen bir takım 'rezil insanların', Türkiye'yi inanılmaz duruma düşürdüklerini iddia etti.

Batum, şöyle devam etti: "Dünyanın her yerinde diktatörlüğe özenen, kendisine, 'Ilımlı İslam cumhuriyeti kuracaksın, onun padişahı olacaksın' denilen siyasetçiler olmuş olabilir. Bunlar diktatörlüğü de kurabilir. Kuramayabilirler de, görürüz onu. Ama bir ülkede bir Başbakan, televizyon kanalında açık açık bir işveren kuruluşuna veya bir sendikaya 'bana bak, benim düşündüğüm gibi düşüneceksin, yoksa seni yok ederim' dediğinde, aydın geçinen, adına aydın denilen gazetecileri ve aydınları olayın üstünden 3 gün geçtikten sonra, olayı duymamazlıktan ve görmemezlikten geliyorsa, böyle bir şey söylememiş gibi yapıyorsa, o ülkeye diktatörlük gelmiş demektir, o ülkenin aydınları rezil demektir."

Batum, son 10 gündür, 'hayır' Oyunun çıkacağını gördüğü için Washington'da CIA ve Amerika Dışişleri Bakanlığı'nın, ışıklarının sönmediğini ileri sürerek, "Onlar sönmeyince dolayısıyla AKP'nin de ışıkları da sönmüyor. AKP'nin ışıkları sönmeyince Türkiye'de bir takım devlet kurumların MİT'in bilmem neyin ışıkları sönmüyor. Onlarda şuna bakıyor, ne yapacağız." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de hakkındaki suçlamanın ne olduğunu bilmedikleri insanların (Ergenekon sanıkları), 2 buçuk yıldır tutuklu olduğunu belirten Batum, şunları aktardı: "Yalan neyin hukuku. YAŞ kararından önce ne oldu? 102 subay hakkında yakalama kararı çıkartıldı. 3 tane hâkim, '98. maddeyi uyguluyoruz' diyor. 98. madde ne diyor; 'Kaçaklar hakkında uygulanacak madde' diyor. Kaçak ne demek diyorsun, yurt içinde olup, sırra kadem basan, aramalara rağmen bulunamayan kişilere kaçak denir. Şimdi bu ülkenin 3 tane hâkimi oturuyor, 102 subay hakkında, 'bunları bulamıyoruz, arıyoruz yoklar, izine bile rastlanmaz' diyorlar. O sırada bunların bir bölümü PKK ile mücadele ediyor. Bir tanesine de İçişleri Bakanı, 'Amanosları bunlardan temizleyin' diyor. Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının getirdiği bu taslak, bir zorunluluktur. Recep Tayyip Erdoğan'ı bugün görevden alsanız, yerine Bülent Arınç'ı getirseniz, yine aynı taslak gelecektir. Onu alsanız, Abdullah Gül'ü alsanız, aynı taslak gelecek. İçlerinden birini seçseniz bu taslak gelecek."

cha



Bu haber 763 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,999 µs