En Sıcak Konular

Eski Bakan Yaşar Okuyan'dan Kılıçdaroğlu'na destek

19 Ağustos 2010 17:22 tsi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Yaşar Okuyan, sarf malzemelerinde yapılan usulsüzlüklerin soruşturulduğu, Neşter Davası’na ilişkin dikkat çekici iddialar gündeme getirdi.

Neşter Davası’nın, SSK’nın 1999 yılından başlamak üzere iyileştirici sarf malzemesi diye adlandırılan ameliyatlarda kullanılan malzemelerin, ihalesiz olarak 2001 yılı sonuna kadar alınması ile ilgili, 2002 Şubat ayında DGM’ye yaptığımız başvuru ile başlayan bir soruşturma olduğunu söyleyen Okuyan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ise usulsüzlükten ayrı tuttu.

1992-99 yılları arasında dönemin SSK Genel Müdürü Kemal Kılıçdaroğlu dahil dönemin SSK yönetimde görev alanlarla ilgili bir menfaat temini ve ya rüşvet alındığı noktasında herhangi bir iddianın mevcut olmadığını belirten Okuyan, "Sadece ihalesiz mal alımı ile ilgili araştırma yapılması talebi vardır, bu da af kanunu kapsamına girince bir takibat söz konusu olmamıştır. Eğer kendi şahsi gelirine gelir ilave edecek bir tasarruf olsaydı zaten bu af kanunun kapsamı dışında mütalaa edilerek soruşturmaya dahil edilirdi" dedi.

Son günlerde hükümetin, yılda ortalama bir milyar dolarlık kamu zararını ortaya koyan Neşter Davası’na bu kadar ilgi göstermesinden "heyecanlandığını", "umutlandığını" söyleyen Okuyan, Başbakan Erdoğan’a "iktidara geldiğinizden bu yana iyileştirici sarf malzemelerini ihale ile mi alıyorsunuz, hangi tarihe kadar ihalesiz almaya devam ettiniz, neden? diye sordu.

Hükümeti, bugün gösterdiği duyarlılığı, iktidarda olduğu, Neşter Davası sırasında göstermemekle suçlayan Okuyan, davanın görüşüldüğü 2003 yılında sanıkları 110 avukatın, bu işin "mağduru" olan SSK’yı ise sadece bir avukatın savunduğunu söyledi.

-SANIKLARIN TAHLİYE EDİLECEKLERİ YÖNÜNDE DUYUM ALMIŞTIM-

Okuyan davanın ilk duruşmasının yapılmasından 15 gün önce, tutuklu olan 9 sanığın ilk mahkemedeki sorgusundan sonra dövizle bir kefalet getirilmek suretiyle tahliye edilecekleri yönünde bir duyum aldığını söyledi. Okuyan ismini vermek istediği, fakat bugün de hükümetin içinde olan bir bakana böyle bir duyum aldığını anlattığını, 2 kez görüştüğünü ancak konunun kapatıldığını öne sürdü. Okuyan, "İlahi bir tesadüf daha sonra bu duyum gerçekleşiyor, ilahi bir tesadüf bir bürokrat hariç 8’i hakkında her biri için 100’er bin dolar kefaletle tahliyelerine karar veriyor mahkeme" diye konuştu. Okuyan, mahkemenin ilk duruşmasının olduğu günün gecesi Adliye emanetindeki görevlinin, tatil olmasına rağmen, orada bulunduğunu ve sanıkların yakınlarının kefalet ücretlerini Adliye emanetine yatırdıklarını anlattı. Okuyan, daha sonra araştırıldığında ise adliye emanetinin açılmasında devreye giren kişinin, görüştüğü bakanın müsteşarı olduğunun ortaya çıktığını kaydetti.

Kılıçdaroğlu’nun avukatlığını yapmadığını söyleyen Okuyan, "Ama siz işin bu tarafından bir vesile ile Anamuhalefet partisi Genel Başkanına, hele bizi de kullanarak, böyle bir işe kalkışınca bunları paylaşmak görev haline geldi" diye konuştu.

Okuyan, SKK yönetiminin 1998 yılında, sarf malzemelerinin alımında artan paranın SKK’ya geri ödenmesini öngören noter taahhütnamesi aldığını belirterek, "AKP iktidarına soruyorum; aradan geçen 10 yıl içinde, bu geri ödemelerden kaç lirasını tahsil ettiniz? Kamunun zararı ya, geride tahsil edemediğiniz ne kadar miktar var? Bu soruların cevapları verilirse iş gerçekten bir kamu zararı üzerine tartışmaya dönüşür, bu toplum yararınadır. Yok, bu soruların cevapları verilmezse o zaman iş; referandumda bir oy daha ‘evet’ çıkması için ‘her şey mubah’ felsefesidir" dedi.

Okuyan, bu konuları daha derinlemesine Neşter Davası’na ilişkin yazdığı kitabında kamuoyu ile paylaşacağını da kaydetti.



Bu haber 858 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,029 µs