En Sıcak Konular

Malatya'dan Sivil Anayasa'ya destek

19 Ağustos 2010 16:55 tsi
Malatya'da bir araya gelen 50 sivil toplum kuruluşu Sivil Anayasaya Sivil Destek Platformu (SASDEP) kurdu.

150 kanaat önderinin de destek verdiği platform, anayasa değişikliği referandumunda 'evet' oyu vereceklerini açıkladı. AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Mehmet Şahin'in çağrısı üzerine bir araya gelen sivil toplum örgütü temsilcileri, bürokratik, askeri ve yargı vesayetinin kaldırılması, özgürlüklerin genişletilmesi, demokratik standartların yükseltilmesi ve milli iradeyi mecrasından çıkartan yapılanmaların ortadan kaldırılması için yeni ve sivil anayasa beklentilerini dile getirdi. Sekretaryasını MEMUR SEN, SADER gibi sivil toplum kuruluşlarının üstlendiği SASDEP, ileri bir tarihte yeniden düzenlenecek bir sempozyumda bir araya gelerek bir bildiri yayınlayacak.
Malatya Milletvekili Mehmet Şahin, Türkiye'nin Anayasa değişikliği referandumu süreci ile çok önemli bir yol ayırımında olduğunu söyledi. Bürokratik vesayetin, tüm ağırlığı ile ve ideolojik aygıtlarıyla demokratikleşme ve özgürleşmeye karşı iktidarını kaybetmemek üzere direndiğine dikkat çeken Şahin, "Türkiye'deki sivil toplum kuruluşları, küresel kamuoyunu ve kaynaklarını harekete geçirmekte, uluslar arası bir sivil güç olarak dünyanın dikkatini çekmektedir. Oluşan bu evrensel sivil gücümüz ülkemizin kalkınması için kullanılmalıdır. Demokrasi tarihinde Malatya'nın özel bir yeri var. Darbeciler artık Malatya'yı siyasi provokasyonların laboratuvarı olarak kullanamayacak. 1978'deki Hamit Fendoğlu katliamının, Zirve Yayınevi cinayetinin ve Hrant Dink cinayetinin acısını Malatya bir daha yaşamak istemiyor. Faili meçhul cinayetlere kurban vermemek için Malatya yek vücut olarak sandığa gidecek ve aydınlık Türkiye için 'evet' diyecek." dedi.
2007'deki referandumda Malatya'nın yüzde 89.4 oranında 'Evet' dediğini, 12 Eylül'deki referandumda da aynı kararlılığı göstereceğini ifade etti. Şahin, ülke siyasi tarihinde 5 kez referanduma gidildiğini, Türkiye genelinde 1961'deki halkoylamasında yüzde 61.7, 1982'de yüzde 91.37, 1987'de yüzde 50.1, 1988'de yüzde 35, 2007'de yüzde 69 'evet' oyu çıktığını hatırlatarak, "Bu referandumda Malatya bir rekora imza atacak. 2007 referandumunda Malatya'nın yüzde 89.4'ü "Evet" için mühür bastı. İnşallah bu referandumda birincilik hedefimiz." şeklinde konuştu.



Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,761 µs