En Sıcak Konular

Konya'da 150 STK 'evet' diyecek

19 Ağustos 2010 16:50 tsi
Konya'da 150 civarında dernek, vakıf ve sendikayı çatısı altında toplayan Demokrasi ve Özgürlük Platformu ile Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, darbe anayasasının getirdiği vesayet düzeninden kurtulmak için, çağdaş ileri demokrasiye kavuşmak için refer

Konya Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (AKTİSAD)'nde ortak basın toplantısı düzenleyen her iki platformun başkanı, temsil ettikleri 150 civarında sivil toplum kuruluşunun 12 Eylül'de yapılacak halk oylamasında 'evet' oyu kullanacağını açıkladı.
Halkın, Türkiye'nin yakın tarihinde yapılan referandumlarda genellikle en doğru kararları verdiğini hatırlatan Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Latif Selvi, "Türkiye, şimdi 60 yıllık demokrasi mücadelesinde yeni bir sıçrama döneminin eşiğinde. Daha fazla özgürlük için, herkese eşit adalet için, herkesin hakkını alabilmesi için keyfiliklere son verilebilmesi için ve darbecileri koruyan anayasadaki utanç maddesinden kurtulmak için referandumun 'evet' tarafındayız." dedi.
Latif Selvi'nin ardından konuşan Demokrasi ve Özgürluk Platformu Başkanı Ali Akın, aslında toplumun darbe anayasasından tümden kurtularak, temel hak ve özgürlükler merkezine oturmuş yepyeni bir anayasa beklediğini vurguladı.
Siyasi şartların, toplumun bu beklentisini ertelemesini gerektirdiğini belirten Ali Akın, "Bugün karşımızda yeni bir anayasa değil, 27 maddesi yenilenen bir paket durmaktadır. Ancak bu paket; anayasanın tümden değişmesinin ve tam bir toplumsal uzlaşı metni olmasının en önemli aşamasıdır. Bu sebeple paketin toplumumuz tarafından iyice anlaşılarak, referandumda bu bilgi ışığında karar verilmesi gerektiğine inanıyoruz." diye konuştu.
Anayasa değişikliği paketinin toplumun her kesimini ilgilendiren özelliklere sahip olduğunu ifade eden Başkan Akın, toplumun her kesiminin geleceğini ilgilendiren bu oylamanın siyasetin kısır çekişmesine kurban edilmemesini istedi ve "Sağcısıyla solcusuyla, liberaliyle sosyal demokratıyla, ateistiyle dindarıyla toplumun her kesimi bu değişiklik paketini iyice okuyup anlamalı ve kararını, ideolojik-siyasi yaklaşımla değil vicdanının sesini dinleyerek vermeli." diye ifade etti.
Demokrasi ve Özgürlük Platformu Başkanı Ali Akın konuşmasının sonunda, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı için, Anayasa Mahkemesi ve HSYK'nın çağdaş demokrasilerdeki gibi bir yapıya kavuşması için, Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkı için, HSYK ve YAŞ kararlarına yargı yolu açılması için, tüm çalışanların yeni anayasal haklara kavuşması için, fişlemenin tarihe karışması için, kadın ve çocukların istismarının önlenmesi için ve diğer olumlu değişiklikler için referandumda 'evet' diyeceklerini kaydetti.

Cihan



Bu haber 559 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,174 µs