En Sıcak Konular

Fenerbahçe'ye: Cehenneme hoşgeldiniz

19 Ağustos 2010 16:18 tsi
Yunan basını, PAOK'un bugün Avrupa Ligi play-off turu kapsamında mücadele edeceği Fenerbahçe maçını manşetten verdi.

Fenerbahçe'nin kalitesi ile gücüne dikkat çeken gazeteler, PAOK'un Toumba cehenneminde 30 bin taraftar desteğiyle, turu geçme yolunda ilk adımı atacağını yazdı. Spor yorumcuları ise spora siyaset karıştırılmaması ve taşkınlık yaparak 'aptal durumuna' düşülmemesi konusunda uyarılarda bulundu. PAOK'ın ilk defa kurulduğu İstanbul'da rövanş maçı oynayacak olmasının sadece sembolik anlamı olacağına dikkat çeken gazeteler, futbol karşılaşmasına siyasi herhangi bir anlam yüklemekten özellikle kaçındı.


SPOR: CEHENNEME HOŞGELDİNİZ
Selanik bölgesinin en etkili spor gazetesi Spor, PAOK'un ateşli seyircisine dikkatleri çektiği manşetinde Fenerbahçe'ye gözdağı verdi: 'Cehenneme Hoşgeldiniz' Gazete, "Toumba'da 30 bin PAOK taraftarı, Türklerde korku ve dehşet oluşturuyor." iddiasında bulundu.
Gazete, ilk sayfadan Teknik Direktör Aykut Kocaman ve Alex'in PAOK taraftarına ve Toumba Stadı atmosferine atıfta bulundukları açıklamaları öne çıkardı. Spor, Kocaman'ın "Bizi ne beklediğini biliyoruz. Böyle bir takımla, bu sahada oynamak kolay değil." sözlerine yer verdi. Alex'in de "Yakıcı bir atmosfer." açıklamalarına ve "PAOK seyircisinin uyguladıkları baskıyı biliyorum." sözlerine yer verdi. Gazete, sadece 205 Türk taraftarın maçı izleyeceğini yazdı


"TAŞKINLIK YAPARAK APTAL OLMAYALIM"
PAOK-Fenerbahçe maçına tam 20 sayfa ayıran Spor, yazarların yorumlarıyla maçı değerlendirdi. Nikos Toskitsis adlı yazar 'spor dışı her türlü yaklaşımın çok tehlikeli bir aptallık olacağını' vurguladı. PAOK'un Fenerbahçe ile eşleşmesinden sonra bazı siyasiler ile kanaat önderlerinin takımı kullanmaya çalıştıklarına dikkat çeken yorumcu, bunun takım için çok tehlikeli olduğunu yazdı. PAOK'un ikinci maçını ilk kurulduğu şehir olan İstanbul'da oynamasının sadece sembolik anlamı olduğunun altını çizdi. Toskidis: "Eğer Toumba'da bir aptallık yaparsak, İstanbul'a gideceğimizi de unutmayın. Eğer kendi gözümüzü çıkarırsak bu büyük aptallık olur." diyerek aşırılıklar konusunda uyarılarda bulundu.


Gazete, PAOK Teknik Direktörü'nün Alex, Emre, Semih ve Niang'a dikkat edilmesini istediğini yazdı. PAOK ve Fenerbahçe maçı öncesi yaşananları çok sayıda fotoğrafla destekleyen Spor, sadece bin 200 biletin kaldığı bilgisini verdi. Gazete, Fenerbahçe'nin olağanüstü güvenlik önlemi altında Selanik'e geldiğini kaydetti.


AGELİFOROS: PAOK: TUR İÇİN İLK ADIM
PAOK'un Avrupa Ligi gruplarına kalabilmesi için bugün Toumba'da ilk adımı atmak istediğini yazan Selanik'in etkili gazetelerinden Agelioforos, Ajax'tan şanssızlık, hata ve ayrıntıların rol oynadığı iki beraberlik alındığına dikkat çekti. "İki başlı kartal, Fenerbahçe'ye karşı çok daha dikkatli olmak zorunda ki, İstanbul'a daha makul koşullarda rövanş için gidebilsin" yorumunda bulunan gazete, PAOK'un eksiklerinin eskiye göre çok az olmasının avantaj olduğunu vurguladı.
PAOK Teknik Direktörü Dermitzakis'in takımını 4-2-3-1 sistemiyle sahaya süreceği belirtildi. PAOK'un maça çıkacağı 11 şu düzende olacak: Savunmada Musaidi, Lino, Kontreras, Maleza, savunmanın ortasında Vitolo ve Garsia, orta sahada Vieyrinia, İviç, Sorlen, forvette ise Yunan milli takımının golcülerinden Salpigidis yer alacak. Forvet için PAOK'un gol makinelerinden Muslimoviç'in de adı geçiyor.


METRO SPOR: KORKMUYORUZ ANCAK TUTKULUYUZ
Selanik'in spor gazetelerinden Metro Spor, PAOK'un 'korkmadan ancak tutkuyla' Fenerbahçe önüne çıkacağı menşetini kullandı. PAOK'un dün 80 dakikalık son çalışmasını yaptığını yazan gazete, taraftarın takımını destekleyeceğini ifade etti. Fenerbahçe'nin önemli eksiklerle Selanik'e geldiğine dikkat çeken gazete, özellikle kaleci Volkan'ın oynamasının zor olduğunu belirtti.


ATHLİTİKİ: KOMPLEKS YAPIP STRESE GİRMEYECEĞİZ
Bir diğer spor gazetesi Athlitiki ise PAOK'un Teknik Direktörü Pavlos Dermitzakis'in sözlerini manşetten verdi. "Zordan hoşlanıyoruz." başlığını kullanan gazete, PAOK'un 21:30'da "kompleks ve strese girmeden Fener'i ağırlayacağını" vurguladı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın barış mesajını ilk sayfasına taşıyan gazete, "Yan kapının insanlarıyız." cümlesini öne çıkardı.
Makedonia gazetesi ise PAOK'un Fenerbahçe'yi çözmek için inançlı ve kararlı olduğunu vurgulayan gazete, bugün 21:30'da Fenerbahçe'yi Avrupa Ligi play-off tur maçında ağırlayacağını yazdı.


BATI TRAKYALILAR PAOK SEYİRCİLERİ ARASINDA OLACAK
PAOK- Fenerbahçe maçını izlemek için Batı Trakya Tüklerinin Selanik'e akın edecekleri bildirildi. Batı Trakya'da Fenerbahçe taraftarı olsun olmasın çok sayıda futbolsever, Türk seyircileri için sınırlı sayıda bilet ayrılması nedeniyle PAOK tribünlerinde maçı izleyecek. Batı Trakyalı gazetecilerin verdiği bilgiye göre, Batı Trakya'da maç için özel bir organizasyon yapılmadı. Ancak çok sayıda Batı Trakyalı, bu özel karşılaşmayı izlemek için Selanik'e özel araçları ve otobüslerle gelecek. Futbolseverlerin çoğu, maçı PAOK taraftarlarıyla birlikte izleyecek.



Bu haber 763 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,397 µs