En Sıcak Konular

Türker: Genelkurmay soru işaretlerini aydınlatsın

19 Ağustos 2010 13:52 tsi
DSP Genel Başkanı Masum Türker, Hantepe'de çekilen skandal Heron görüntüleriyle ilgili olarak Genelkurmay'ın, kafalardaki soru işaretlerini aydınlatmasını istedi.

Genelkurmay'ın 17 gündür süren sessizliğiyle ilgili sorulara cevap veren Türker, yetkililerin, söz konusu görüntülerin Hantepe'ye ait olup olmadığıyla ilgili soru işaretlerini bir an önce aydınlatması gerektiğini belirtti.

Şehit ailelerinin acılarının çok büyük olduğunu ve hepsinin acılarını paylaştıklarını ifade eden DSP Genel Başkanı Türker, "Heron'da çıkan konuşmaların muhakkak açıklığa kavuşturulması gerekmektedir. Genelkurmay Başkanı'nın ya da Genelkurmay adına bir yetkilinin, bu konuda halkı tatmin edecek açıklama yapması gerekiyor." dedi. Hiçbir askerin, beraber çalıştığı silah arkadaşının öldürülmesine sebep olabilecek basiretsiz bir yapı içinde olduğunu düşünmediğini de dile getiren Türker, "Burada askerlik sistemini ve şehitlik mertebesini sulandırmak isteyen isimler, bazı şehit ailelerini, 'Sizin çocuklarınız şehit olmadı. Ordunun içindeki yanlışlıklardan dolayı öldüler.' şeklinde yönlendiriyor. Böylesi bir yönlendirme doğru değildir ama yapıldığına göre Genelkurmay'ın çıkıp apaçık tavır koyması gerekiyor. Aslında bu konuda Başkomutan'ın, yani Cumhurbaşkanı'nın açıklama yapması gerekiyor. Heron'larla ilgili bir olumsuzluk varsa mutlaka açıklığa çıkarılmalıdır ama ben hiçbir subayın, komutanın kendi silah arkadaşını tehlikeye sokup öldürtebilecek noktaya getireceğine inanmıyorum." şeklinde konuştu.

DSP olarak, şehit çocuklarının özel bir kontenjanla üniversiteye sınavsız girmesi için teklifleri olduğunu da hatırladan Masum Türker, hükümeti konunun gündeme alınıp kanunlaştırması için birlikte hareket etmeye davet etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e bir mektup yazdığı bilgisini de veren Türker, kendisinden Ramazan Bayramı'nda siyasi parti liderlerini, bayramlaşmak ve referanduma giderken gerginliği ortadan kaldırmak için yuvarlak masa etrafında toplamasını talep ettiğini söyledi.

DSP Genel Başkanı, 12 Eylül 2010'da referanduma sunulacak anayasa değişikliği paketini bir bardak süte benzettti. Türker, "İki akrebin zehiri gibi olan HSYK ve Anayasa Mahkemesi'nin yapısında değişiklik öngören maddelerle o güzelim süt bardağı, zehirli süte dönüşüyor. Kim içerse ölür.'' dedi. Türker, söz konusu iki kurumdaki değişikliklerin, Türkiye'de diktatörlüğün yolunu açacağını iddia etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın referandum konuşunda düşüncesini açıklamasını istediği TÜSİAD'a yönelik değerlendirmelerini de eleştiren Masum Türker, referandumda "hayır" oyu vereceklerini tekrarladı. Türker daha sonra,partisinin Karabağlar ilçe binasında düzenlene törenle yeni katılanlara rozet taktı.
 
cihan



Bu haber 541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,756 µs