En Sıcak Konular

Türköne'nin referansı Bahçeli'ymiş!

19 Ağustos 2010 13:37 tsi
Konferansta konuşan Mümtaz'er Türköne, üniversiteye ilk girerken Bahçeli’nin kendisine referans olduğunu açıkladı. Türköne'ye göre Hayır çıkarsa en büyük bayramı Silivri'deki Ergenekoncular yapar" dedi.

Öğretim görevlisi ve yazar Mümtaz’Er Türköne Ak Parti Bahçelievler İlçe Gençlik Kolları’nın düzenlemiş olduğu “Neden Evet! Öğrenmek İstiyormusun?” konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmasına, 1980 öncesi ve sonrasında Türkiye’nin yaşadığı siyasi gelişmelere değinerek başlayan Türköne, “1978 yılında günlerce Mamak Cezaevi’nde işkence gördüm. O günlerden bu günlere geldik. Bu anayasa değişikliklerine muhakkak ihtiyacımız var” dedi.

Türköne “Hayır sonucu çıkması; mezarımızı kazıp, içine yatıp, bir başkasına da toprağı üzerimize attırmamız anlamına gelir” diyerek önemine vurgu yaptığı 12 Eylül’deki referandumda yüzde 70’e yakın evet oyunun çıkacağı görüşünde olduğunu ifade etti.

Bu değişikliğin partilerle alakası olmadığını ifade eden Türköne, “Bu anayasaya bizim, Türk halkının ihtiyacı var” dedi.

Konuşmasında referandumda olumsuz bir sonucun çıkması halinde en çok Silivri cezaevinde bulunan Ergenekon sanıklarını sevindireceğini söyleyen Türköne, “Silivri Cezaevi’nde nasıl bir bayram kutlaması olur. Aklınızda canlandırın” dedi.

MHP’lilerin yüzde 70’i Evet oyu verecek

Referandumda Ak Parti dışındaki diğer partilerin tabanının büyük bir kısmının ‘Evet’ oyu kullanacağın ifade eden Türköne, “MHP Lideri Bahçeli tabandan gelen tepkiler ve boş miting alanları yüzünden mitingleri iptal etti. MHP’lilerin yüzde 70’i ve CHP’lilerin önemli bir bölümü Anayasa değişikliğine ‘Evet’ oyu verecekler” dedi.

Devlet Bahçeli bana referans olmuştu

Türköne bir soru üzerine MHP Lideri Devlet Bahçeli ile okul yıllarına dayanan bir hukuklarının olduğunu ve hatta Bahçeli’nin referansı ile Üniversitede araştırma görevlisi olduğunu ifade etti. Ancak Bahçeli’nin şu anda politik olarak yanlış bir noktada olduğunu söyleyerek sözlerini tamamladı.

Programa Türköne’nin yanısıra Yazar Faruk Mercan, Ak Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Hayati Güllük ile Ak Parti Bahçelievler İlçe Gençlik Kolları Başkanı Sadi Dinleyici’nin yanısıra çok sayıda genç katıldı.

cihan



Bu haber 682 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,096 µs