En Sıcak Konular

İşin sırrı 35 milyar dolarda saklı olmasın?

19 Ağustos 2010 12:31 tsi
İşin sırrı 35 milyar dolarda saklı olmasın? TÜSİAD niye referandumda 'evet' diyemiyor?

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği 'TÜSİAD', anayasa referandumunda oy tercihini açıklamayacağını belirtti. Yani geçmişte her konuda görüşünü açıklayan TÜSİAD, Türkiye'yi önemli ölçüde sivilleştirecek ve demokratikleştirecek anayasa değişikliği karşısında "ben siyasete girmem" bahanesiyle sus pus oldu.

Oysa aynı TÜSİAD, "IMF'den 35 milyar dolar alın, bize verin" diyerek, AK Parti Hükümeti'ne bu isteğini çok rahat söylemişti; ve siyasetçiye baskı yapmaktan da hiç çekinmemişti. Merkez Bankası'na yapılacak başkan atamasında da Hükümet'in adaylarını basında büyük gürültü çıkararak karalamıştı. Böylece Hükümet'in adaylarının atamasını Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den döndürmüştü ve kendi istediği kişinin başkan olmasını sağlamıştı.

...

Anlayacağınız TÜSİAD, her dönem siyasete karıştı ve kendi üyelerinin çıkarı için hükümetleri köşeye sıkıştırdı. Ama şimdi, siyaset üstü bir sivil toplum örgütü havasına giriyor ve demokratikleşme konusunda görüş bildirmeyi bir "siyasi faaliyet" olarak tanımlıyor. "Ben siyasi konulara girmem" diyerek referandumla ilgili tutumunu açıklamıyor. Herhalde bu açıklamasına kendisinden başka kimse inanmıyor. Çünkü TÜSİAD şimdi düpedüz demokratik anayasaya karşı duruyor.
Peki TÜSİAD niye demokratik anayasaya karşı çıkıyor? Bizce bunun cevabı basit. AK Parti Hükümeti IMF'den 35 milyar doları alıp, onlara vermedi. Eğer verseydi sorun çıkmayacaktı. TÜSİAD'ın statükocu işadamları 35 milyar doları alacaklar ve geçmişte olduğu gibi borçlarını halkın sırtına yükleyeceklerdi. Biliyorsunuz, vatandaş 2001 krizi öncesinde bankaların içini boşaltanların borçlarını ödüyor hâlâ.

...

Sabah / Süleyman Yaşar ilgili kısım



Bu haber 1,665 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,459 µs