En Sıcak Konular

EDP Başkanı Halis: Bir Alevi olarak 'evet' diyeceğim

19 Ağustos 2010 11:34 tsi
Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) Genel Başkanı Ziya Halis Alevi Bektaşi Federasyonu'nun referandumda 'hayır'' deme kararının kendi partileriyle ilişkilendirilmemesi gerektiğini söyledi. Bir Alevi olarak, 'evet' oyu kullanacağını belirten Halis, "

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız'ın referanduma Alevilerin 'hayır' diyeceklerini ifade etmesi üzerine bir açıklama yapan EDP Genel Başkanı Halis, "Federasyonun böyle bir karar almış olması bizimle ilişkilendirilemez." dedi. Halis, EDP'nin 'evet' demeyi kararlaştırdığını dile getirerek, "Evet demenin doğru olduğunu düşünüyoruz. Biz partileşme sürecinde fikir alışverişinde bulunmuştuk. Partinin kuruluşunu federasyonun yönetimi ve Ali Bey'de destekledi. 'Evet' veya 'hayır' farklılığının partimize olan desteklerine herhangi bir etkisinin olacağını düşünmüyoruz. Bu referandum konusunda farklı görüşler ortaya konuyor. Onlar sivil toplum örgütü biz partiyiz. Kendi kararlarını alabilirler, bağımsızdırlar. Organik bir bağ söz konusu değil zaten." diye konuştu. "Biz partiyiz, siyasi bir hareketiz" diyen Halis, herhangi bir inanç gurubu temelli bir siyaset yapmadıklarını ve partilerinde her kesimden insanın olduğunu ifade etti.

Federasyonun içerisindeki Alevilerin hepsinin 'evet' veya 'hayır' demesini beklememek gerektiğini belirten Halis, "Alevilik bir inanış biçimidir. Siyasi yorumlarda herkesin pozisyonları farklıdır." diye konuştu. "Alevi biri olarak 'evet' diyorum' diyen Halis, bu konuda Alevilerin tekrar tekrar düşünmeleri gerektiğinin altını çizdi. Herkesin bireysel bir görüşü olduğunu ve Sunnilerin hepsinin 'evet' veya 'hayır' demediğini kaydeden Halis sözlerine şöyle devam etti: "Bu Aleviler için de geçerli bir durum. Partiler kendi siyasal düşüncelerini seçmenine açıklamalarını doğru buluyorum, ama federasyonların bu tür açıklamalarını doğru bulmuyorum. Böyle bir karar alabilirler, ama herkesin buna uyacağını düşünmüyorum."

cihan



Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,409 µs