En Sıcak Konular

Bağış: 'Hayır'ın Türkiye'ye kazandıracağı hiçbir şey yok

19 Ağustos 2010 10:35 tsi
12 Eylül'de yapılacak olan Anayasa reform paketine "hayır" demenin Türkiye'ye hiçbir şey kazandırmayacağını belirten Avrupa Birliği ile İlişkilerden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Eğemen Bağış, "Referanduma 'evet' demenin Türkiye'ye kazand

New York'ta Fatih Cami'nde iftar sonrasında buradaki Türk vatandaşları ile bir araya gelen Bakan Bağış, reform paketini madde madde anlatarak, herkesin paketin içeriğini öğrendikten sonra karar vermelerini istedi. Paketin içeriğini öğrendikten sonra 'hayır' oyu kullanacak olanlara saygı duyacağını aktaran Bakan Bağış, "Ancak bu paketin içeriğini bilmeden uzakta kumandalı siyasi parti liderleri insanlarımızı yanlış yönlendirmeye kalkıyorlar." şeklinde konuştu.

Birleşmiş Milletler de Pakistan'daki felaketi görüşmek için yapılan toplantı için gelen Bağış'a, Avrupa Parlamenterler Meclis Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu da eşlik ediyor. New York'ta çeşitli ülkelerin dışişleri bakanları ile de ikili teması olacak olan Bakan Bağış ve Çavuşoğlu, Cumartesi günü BM'deki temaslarının ardından yurda dönecek.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun BM'deki Pakistan toplantısı için gelmesi beklenirken, YAŞ sonrası ilk defa toplanacak olan Milli Güvenlik Kurulu'nda (MGK) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dışişleri Bakanı'nın da hazır bulunmasını istemesi nedeniyle New York'a Eğemen Bağış ve Çavuşoğlu geldi.

Paketin içerisinde vatan için şehit olmuş insanların yakınlarına pozitif ayrımcılık getirdiğini belirten Bakan, "Yani kadınlarımızın, gazilerimizin, çocuklarımızın, özürlülerimizin ve vatanı için şehit düşmüş kardeşlerimizin bize emaneti olan yakınlarının bir takım ayrıcalıklı haklardan yararlanmasının önünü açacak Anayasal güvence var." diye konuştu.

Paket ile kamu çalışanlarının toplu sözleşme hakkına kavuşacağını anlatan Bakan Bağış, Türkiye'de bir iş yerinde bugün tek sendika faaliyet gösterirken reform kanunu ile birden fazlasının bulunabileceğini vurguladı.

Reform paketinin hayata geçmesi durumunda askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasının önünün açılacağını ileten Bakan, sivillerin ise hiçbir şekilde askeri mahkemelerde yargılanmayacağını söyledi. Bakan Bağış şöyle devam etti: "Bu paketin en önemli maddelerinden biri de fişlemeye son verecek. Yıllardır Türk insanını siyasi, etnik, dini, hayata bakışına göre; şucu, bucu diye kardeşi kardeşe fişletmesine son verecek."

Toplantıya katılanlardan reform paketini iyi anlayıp yakınlarına, dostlarına da anlatmaları çağrısında bulunan Bağış, 12 Eylül günü ya da öncesinde Türkiye'ye gidecek olanlardan da mutlaka oy kullanmalarını istedi.

PAKİSTAN'A YARDIM İNSANİ GÖREVİMİZ

Pakistan'da yaşanılan felaketin büyüklüğünü anlatan Bağış, burada milyonlarca insanın açlık tehlikesi ile karşı karşıya bulunduğunu aktardı. Ramazan'ın feyzi ile yardıma muhtaç olan Pakistan halkına yardım elinin uzatılmasının insani bir görev olduğunu vurgulayan Bağış, Türkiye'nin bugüne kadar 10 milyon dolar nakit 2 milyon dolarda nakdi yardımda bulunduğunun altını çizdi.

Türk devleti olarak Pakistan'a yapılan yardımı arttıracaklarını kaydeden Bağış, toplantıya katılanlardan da aynı duyarlılığı beklediğini söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Pakistan'a yardım kampanyası başlattığını ve bu amaçla Cuma hutbesinde halka yardım çağrısında bulunulacağına dikkat çeken Bağış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da işadamları ile bir araya gelerek felaket zedeler için maddi yardımda bulunmalarını isteyeceğini dile getirdi.

ÇAVUŞOĞLU: HALKA HİZMETTE HEDEFİNİZİ BÜYÜK TUTUN

İftar programına Türkiye'den gelen Bakan ve Çavuşoğlu'nun dışında New York Başkonsolosluğu Dini ve Sosyal İşler Ateşesi Süleyman Duman ile konsolos Babürşah Güngör ile Türk-Amerikan Müslümanlar Derneği yetkilileri hazır bulundu.

Amerika'daki öğrencilik yıllarında Fatih Cami'nde gönüllü olarak hizmet ettiğini belirten AK Parti Antalya milletvekili ve Avrupa Parlamenterler Meclis Başkanı Çavuşoğlu, Türk-Amerikalı vatandaşlardan birlik ve beraberlik içinde hareket etmelerini istedi. Fatih Camii'nde çok hatıralarının olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Allah bizlere Türkiye'deki demokratik, insan hakları, hukukun gelişmesini Avrupa'da anlatmayı nasip etti. Bunun gururunu yaşıyoruz ve buradaki gençlerden de hedeflerini büyük tutmalarını ve bu ülkede Kongre'de hizmet etmelerini görmeyi arzuluyoruz." dedi.

Türk-Amerikan Müslümanlar Derneği'nin hizmetlerine övgüde bulunan Çavuşoğlu, bu derneğe bağlı olan Fatih Cami'nin yalnızca dini değil sosyal sorumluklarını da yerine getirmesinden dolayı övgüde bulundu.

cihan



Bu haber 478 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,301 µs