En Sıcak Konular

Şener'den Erbakan açıklaması

19 Ağustos 2010 09:42 tsi
Şener'den Erbakan açıklaması Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener kapatılan eski Refah Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakn ile ilgili soruları yanıtladı.

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, ''Necmettin Erbakan ile yaptığımız görüşme doğrudan doğruya nezaket ziyaretine dayanmaktadır'' dedi.

Şener, bazı ziyaret ve temaslarda bulunmak için geldiği Bursa'da Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (DOSABSİAD) iftarına katıldı. Gazetecilere açıklama yapan Şener, Türkiye'de siyasi diyaloğun, önemli eksiklik olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz günlerde eski Başbakan Necmettin Erbakan ile yaptıkları görüşmenin kamuoyunda tartışıldığını anımsatan Şener, şunları söyledi:

''Siyasi parti liderlerinin veya siyasetçilerin birbirleriyle ilişkilerini kesmiş olması durumu, siyasetin kavgayla, küfürle, inatlaşmayla sürdürülmesinden kaynaklanmakta. Bu durum da ülkeye zarar vermekte.

Aslında bir siyasi parti genel başkanının başka siyasi partileri ziyaret etmesi, başka siyasi parti kimliklerini ziyaret etmesi, ülke adına sevindirici bir durumdur. Ülkenin diyaloğa ihtiyacı var. Siyasilerin birbirleriyle diyalog kurmasına ihtiyaç var. Necmettin Erbakan ile Erbakan Hoca ile yaptığımız görüşme doğrudan doğruya nezaket ziyaretine dayanmaktadır. Önümüzdeki günlerde, haftalarda diğer bazı önemli siyasi kimlikleri ziyaret etmeye, ülke meselelerini tartışmaya devam edeceğim.''

HALK OYLAMASI

Abdüllatif Şener, 12 Eylülde yapılacak halk oylamasına ilişkin ''Bu Anayasa kabul edilse de mevcut Anayasa (1982 Anayasası) olmaya devam edecektir'' değerlendirmesinde bulundu.

Parti olarak, Anayasa değişikliğini ''mütevazi küçük bir adım'' gördükleri için herhangi bir kampanyanın içinde olmayı uygun görmediklerini anlatan Şener, sadece içeriğine bakarak ''evet'' eğilimi belirlediklerini anlattı.

Şener, Hükümet tarafından hazırlanan yeni pakete farklı bir anlam yüklemenin yanlış olacağını savunarak, ''Bu paket, bazı siyasi partilerin , 'evetçi hayırcı' kampanyaları düzenleyerek, karşılıklı kaba sözlerle, hareketlerle vatandaşları ayrıştırmaya çalıştıkları kadar önemli bir paket değil. Bu pakete, ne evetçilerin, ne de hayırcıların iddia ettiği bir anlamı yüklemek doğru değildir'' diye konuştu.



Bu haber 831 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,476 µs