En Sıcak Konular

Klima bitti vantilatör yok satıyor

19 Ağustos 2010 08:56 tsi
Sıcaklardan kurtulmak isteyenlerin hücumu nedeniyle 20 gün sonraya klima montaj tarihi verilmeye başlandı.

Serinlemek isteyen vatandaş ise vantilatör almaya koştu. Geçen yıl 30 liraya satılan vantilatörler 80 liraya çıktı.

Yılın en sıcak günlerinden bunalan vatandaşlar, çareyi klima ya da vantilatörde buluyor. Fiyatları yüksek olsa da klima stoklarının erimesi, klima alanlara takmak için servislerin 20 gün sonraya gün vermesi üzerine vatandaşlar, sokak aralarındaki küçük ev aletleri satan mağazalara koştu.

Özellikle son bir haftadır artan nemle birlikte bunaltan havalar, vantilatör satıcılarının yüzünü güldürdü. Bu durumu öngöremeyen mağazalar ise daha önceden sipariş vermemiş olmanın pişmanlığını yaşıyor. Artan talep vantilatör fiyatlarının 3-5 günde tırmanmasına da neden oldu. Geçen yıl 30 liraya satılan standart vantilatörlerin fiyatı 80 liraya kadar çıktı. Mağaza sahipleri bir anda yükselen fahiş fiyatlar nedeniyle yeni sipariş veremiyorlar.

BİR GÜN SONRAYA SIRA

Bazı mağazalar biten vantilatörler için müşterilere 1 gün sonra sıra vermeye başladı. 4. Levent Çeliktepe'de bulunan Azimli Ticaret yetkilileri, 40 vantilatörün 3 gün içinde bittiğini söylerken, ellerinde kalan tek vantilatörü ise kendileri için bıraktıklarını kaydetti. Görmez Beyaz Eşya mağazası yetkilisi Süleyman Kılıç da "Piyasada mal yok. Geçen yıl 30 liraya satılan mal 80 liraya yükseldi. Müşterilere yok dememek için 1 gün sonrasına sıra veriyoruz" dedi.

YARIM SAATTE TÜKENDİ

Arçelik markalı beyaz eşyalarını satan Yılmaz Ticaret mağaza görevlisi Savaş Halvalı ise ellerinde klima kalmadığını açıkladı. Halvalı şöyle konuştu:

"Bir haftada 90 klima sattık. Vatandaş ise ucuz olduğu için daha çok vantilatör soruyor. Geçen yıl elimizde kalan 40 vantilatör vardı, onları da 1 haftada sattık. Dün 10 tane geldi, yarım saatte bitti."

Geçen haftaki fiyatlardan vantilatör almak için Kocamustafapaşa'daki dükkanları gezen vatandaşlar ise elleri boş döndü. Müşterilerin fiyat konusundaki ısrarlarından bunalan bir mağaza yetkili, "Geçmiş geçmiştir, 30 liralık vantilatörü artık toptancılarda biz bile bulamıyoruz" dedi.

10 GÜNDE TEMMUZ AYI SATIŞINI GEÇTİK

Klima Plus Genel Müdürü Yenal Altaç, aşırı sıcaklar nedeniyle son 10 günde temmuz ayı toplam satışları kadar klima satıldığını söyledi. Altaç, "Şu anda tüm bayi ve servislerimiz gece gündüz çalışarak taleplere yetişmeye çalışıyor. Servislerimiz montaj için ancak 3-5 gün sonrasına randevu verebiliyorlar" dedi. Vatandaşların en çok duvar tipi split klima cihazları tercih ettiklerini vurgulayan Altaç, stokları tüm talepleri karşılayabilecek şekilde planladıklarını, stok anlamında bir sıkıntı yaşamadıklarını sözlerine ekledi.

bugün



Bu haber 558 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,140 µs