En Sıcak Konular

Cemil Çiçek: Anayasa paketiyle milletimiz söz sahibi olacak

18 Ağustos 2010 21:48 tsi
12 Eylül Referandum'u öncesi Ankaralı Sanayici ve İşadamları Derneği (ASAD) oylarının 'evet' yönünde olacağını ilan etti.

ASAD'ın Bilkent Otel'de düzenlediği 4. Geleneksel Ramazan iftarına siyaset ve iş dünyasından birçok ünlü isim katıldı.

Gecede konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, "Anayasa paketinin özü milleti söz sahibi ve karar sahibi yapmaktır. Milletimiz de önüne gelen bu fırsatı değerlendirecektir." şeklinde konuştu. Çiçek, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın en büyük hayallerinden birinin Türkiye'nin kalkınmasında rol oynayacak inanç, fikir ve teşebbüs hürriyeti olduğunu belirterek, "Biz Türkiye olarak büyük olmaya oynuyoruz. Bu, bizim hem hakkımız hem de sorumluluğumuz. Hedefilmiz Türkiye'yi daha büyük ve güçlü yapmaktır. Bunun yolu da daha fazla hak ve özgürlükten geçiyor. Değişiklik, belki her şeyi çözmüyor, ama hak ve özgürlük adına Türkiye'yi bir adım daha ileriye götürüyor." şeklinde konuştu.


DİNÇERLER: 100 OYUM OLSA HEPSİNDE DE EVET DERDİM

Eski bakanlardan Vehbi Dinçerler de Anayasa'nın bir canlı organizmaya benzeterek, anayasanın tümden oylanmasının önemine değindi. Dinçerler, "12 Eylül'de eski kafalar değişecek. 100 oyum olsaydı, 100'ünde de 'evet' derdim." ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de referandumda herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğine işaret ederek, "Referandumda sandıktan 'evet' oylarının yüzde 60 üzerinde çıkması Türkiye'nin önünü açacaktır. 12 Eylül akşamı inşallah hep birlikte bayram ederiz." dedi.

Türkiye İşadamları Konfederasyonu Başkanı Rıza Nur Meral de, referandumdan çıkacak 'evet'in özellikle yatırımlar ve istihdam noktasında Türk sanayisinin ve sanayicisinin önünü açacağını belirterek, partiler üstü mesele olarak gördükleri referandumdan çıkacak 'evet'in önemine vurgu yaptı.

Ankaralı Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Altuntaş ise dernek olarak 500'ü aşkın üyeleriyle birlikte 12 Eylül'de 'evet' diyeceklerini söyledi. Altuntaş, daha güçlü bir Türkiye için demokratik bir anayasa istediklerini vurgulayarak, "ASAD olarak yetkili kurullarımız ve üyelerimizle yaptığımız istişareler sonucunda 'evet' oyu kullanacağız. Güçlü Türkiye için ve geleceğimiz, çocuklarımız, torunlarımız için 'evet' diyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından iftar programına sponsor olanlara birer plaket verildi.
 
cihan



Bu haber 601 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,681 µs