En Sıcak Konular

Demokrasi otobüsü İzmir'de Anayasa değişikliğini anlattı

18 Ağustos 2010 21:06 tsi
Merkezi Ankara'da bulunan Hukukçular Birliği Vakfı, 12 Eylül'de oylanacak anayasa değişikliği paketine destek vermek için yollara düştü.

12 Ağustos tarihinde Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi önünden başlayan ve 54 il ile birçok ilçeyi kapsayacak demokrasi yolculuğunun bugünkü durağı İzmir oldu. Üzerinde 'Değişime, demokrasiye, özgürlüklere Evet' yazılı otobüsle İzmir Konak Meydanı'na gelen Hukukçular Birliği Vakfı üyeleri, İzmirlilere referandumda niçin 'evet' denilmesi gerektiğinin anlatıldığı 'üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğüne evet' isimli kitapçığı dağıttı.

Bazı İzmirliler 'hayır' oyu kullanacağını söyleyerek kitapçığı almazken çok sayıda İzmirli de kitapçığı incelemek için aldı. Çıktıkları yurt gezisinin amacı hakkında bilgi veren Hukukçular Birliği Vakfı Başkanı Sinan Kılıçkaya, 12 Eylül'de halk oylamasına sunulan anayasa değişikliğinin demokratikleşme ve insan hakları açısından önemli bir adım olduğunu söyledi. Değişikliğin Türkiye'yi bir adım daha ileriye taşıyacağını ifade eden Kılıçkaya, "Anayasa değişikliğindeki her bir maddeyi ele aldığımızda mevcut halinden daha iyiye doğru gidişi görebiliriz. Kuşkusuz bu 1982 Anayasası'nın tümden değiştirilmesi gerekir çünkü bu anayasa darbe döneminde hazırlanmış, darbeciliğin ruhunu taşımaktadır." dedi.

Referandumun siyasi bir seçim olmadığını da hatırlatan Başkan Kılıçkaya, oylanacak olanın siyasi partiler ve görüşler olmayıp anayasanın olacağının altını çizdi. Hukukçulardan oluşan sivil toplum örgütü olarak değişikliğin milletin yararına olduğu düşüncesine sahip olduklarının altını çizen Kılıçkaya, bu nedenle değişikliğe 'evet' denilerek kabul edilmesi için kampanya başlattıklarını belirtti. Demokrasi yolculuklarının Ankara'dan başlayacağı ve tüm yurdu kapsayacak şekilde 12 Eylül gününe kadar devam edeceğini kaydeden Kılıçkaya, gittikleri her yerde hukukçular olarak değişikliğin neler getirdiği halka anlatmaya amaçladıklarını ifade etti. Anayasa değişikliğinin sadece siyasilere bırakılmayacak kadar önemli olduğunun da altını çizen Sinan Kılıçkaya, vatandaşları referandumda 'Evet' oyu kullanmaya davet etti. 'Evet' otobüsünün İzmir'den sonraki durağının Manisa ve Balıkesir olduğu öğrenildi.

cihan

 

 



Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,901 µs