En Sıcak Konular

'Amerika, Rusya'nın iklimini değiştirdi!'

18 Ağustos 2010 20:39 tsi
Tarihinin en sıcak yazıyla baş etmeye çalışan ve orman yangınlarıyla kavrulan Rusya'nın çilesinde Amerikan parmağı mı var? Bir Rus bilimadamı, yazdığı makalede, ciddi iddialarda bulundu.

Bir Rus bilimadamı, yazdığı makalede, ABD'nin Rusya'ya karşı iklim değişikliğine yol açan gizli bir silah kullanmış olabileceğini öne sürdü.

Rus siyaset bilimci Andrei Areshev'in bu "olasılığı" ele alan makalesi Rus Dışişleri Bakanlığı'nca çıkarılan bir yayında ve resmi RIA Novosti haber ajansında yer aldı.

Hür Avrupa Radyosu'nun (Radio Free Europe) haberine göre, Areshev kimi silahların günümüzde kuraklık gibi sonuçları olan iklim değişikliklerine yol açabileceğini savunuyor. Radyonun internet sitesindeki habere göre Rus bilimadamı halen Rusya ve Orta Asya'yı etkileyen yüksek sıcaklık ve kötü tahıl hasadının ardında ABD'nin olabileceğini belirtiyor.

Haberde, kendisine telefonla ulaşılan Andrei Areshev'in görüşme esnasında iddiasından çark eder gibi olduğu da öne sürülüyor. Areshev'in "Herşeyden önce, makalede yazdıklarım, hatta dipnotlar, nihai bir gerçeği dile getirmiyor. Bu, dilerseniz, bir spekülasyondur. Bir başka deyişle bir varsayımın açıklanmasıdır" dediği kaydediliyor.  

Temmuz sonunda 39 dereceyi gören Moskova, tarihinin en sıcak günlerini yaşıyor. Sıcaklık geçen ay Washington'da da 37.7 dereceyi gördü, ancak Rus akademisyen ABD'nin Rusya'ya göre daha güneyde bir enlemde olmasından ötürü bunun normal olduğunu belirtiyor. 

Areshev makalesinde, ABD Savunma Bakanlığı ve Alaska Üniversitesi tarafından finanse edilen Yüksek Frekanslı Aktif İşitsel Araştırma Programı'nın iklim değişikliklerine yol açabilen bir silah olabileceğini dile getiriyor. Programın resmi hedefi ise; atmosferin üst tabakasının incelenmesi ve radyo iletişimi, gözlem ve füze tespit teknolojilerinin geliştirilmesi.

ntv



Bu haber 676 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,303 µs