En Sıcak Konular

Bakan Çağlayan: En başta işadamları 'evet' demeli

18 Ağustos 2010 19:33 tsi
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, anayasa değişikliğine hükumetten çok işadamlarının sahip çıkması gerektiğini söyledi.

TÜSİAD üyelerinin daha önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmelerinde anayasa değişikliğine destek verdiklerini belirten Çağlayan, "Oda başkanlarımızın tamamı bu değişikliğe destek verdiklerini söyledi. Odalar Birliği Başkanı bu değişikliğe sıcak baktıklarını belirtti. TÜSİAD'ın farklı tavır sergilemesinin anlamı yok. Meseleyi yanlış anladıklarına inanıyorum." dedi.

Çağlayan, bazı temaslarda bulunmak üzere geldiği Karabük'te TÜSİAD'ın referanduma ilişkin tavrını değerlendirdi. Kendisinin de eski bir sanayici olarak işadamlarının çektiği sıkıntıları bildiğini ifade eden Çağlayan, "Bugün ülkemizin en büyük fabrikalarına sahip kişilerin bile yurt dışına çıkarken pasaportlarına el konulduğunu biliyorum. Türkiye'nin en büyük sanayicisinin beni oda başkanıyken arayıp yardım istediğini hatırlıyorum. Yatırımcılar başka ülkelere kaçırıldı. İş adamları bu anayasaya sahip çıkmazlarsa, kimseyi aramasınlar "pasaportumuz alındı" diye. Buna biz değil onlar sahip çıkacak." diye konuştu.

Başbakan'la TÜSİAD arasında yaşanan referandum polemiğine değinen Çağlayan, şöyle devam etti: "Başbakanımız TÜSİAD'a randevu verdi. Orada Başbakana destek verdiklerini, zaten bu anayasa değişikliğinin gündemlerinde olduğunu söylediler. Oda başkanlarımızın tamamı bu değişikliğe destek verdiklerini söyledi. Odalar Birliği Başkanı bu değişikliğe sıcak baktıklarını belirtti. Odalar Birliği böyle söylerken TÜSİAD'ın farklı tavır sergilemesinin anlamı yok. Meseleyi yanlış anladıklarına inanıyorum. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu kutluyorum çok doğru tespit yapmıştır. Türkiye'nin anayasasıdır. 'Biz bu konunun siyasallaşmasına karşı çıkıyoruz' görüşü altı çizilerek alkışlanması gereken görüştür. Onun şikayet ettiği konudan biz de şikayet ediyoruz. Bu konu siyaset malzemesi yapılacak konu değildir."


"SEYEHAT ÖZGÜRLÜĞÜNÜ TEMİNAT ALTINA ALIYORUZ"

İşadamlarının 'evet' demeleri gerektiğinin belirten Bakan Çağlayan, "İşadamlarımızın seyehat özgürlüklerinin kısıtlanması artık ortadan kalkacak. Bu anayasal düzenlemeler ile artık işadamlarımız yurt dışına çıkarken pasaportlarına kimse el koyamayacak. Bende içlerinden gelen biri olarak 27 yıllık sanayicilik yapmış biri olarak aslında bu anayasaya en başta en fazla 'evet'in işadamlarının ve işadamlarının kuruluşlarının 'evet' demesini özellikle beklediğimi ifade ediyorum. İşadamlarına vurulan pranganın ve ellerine vurulan kelepçenin artık ortadan kaldırılması ve bu konuda artık kimsenin bu şekilde uygulama yapamayacağını anayasal teminat altına alınmasını getiriyoruz. Referandum sonucunda iş dünyasının sorunları çözüme kavuşacak. İşadamlarının Anayasa değişikliğine 'evet' demenin dışında başka bir seçenekleri kalmıyor. Artık karar sizde. 12 Eylül'de karar ne olursa olsun her şeye hazırlıklıyız." diye konuştu.

cihan




Bu haber 510 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,821 µs