En Sıcak Konular

CHP'li Okay: Başbakan TÜSİAD'a şantaj yapıyor

18 Ağustos 2010 18:44 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'nın TÜSİAD'a şantaj yaptığını ileri sürdü.

Okay, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) sonrası açıklama yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte 47 ile 157 ilçeyi ziyaret ettiklerini ve Cuma gününden sonrada gezilerini başka yörede sürdüreceklerini söyledi. Okay, referandum çalışmalarında Türkiye'de yaptıkları değerlendirmeler sonucu iktidar partisinin devletin tüm imkanlarını kullandığını iddia ederek, kendi mitinglerinde yeterli güvenlik önlemlerinin alınmadığını öne sürdü.

Başbakan ve AK Parti sözcülerinin açıklamalarından yola çıkarak, bozgun ve telaş içerisinde olduklarının görüldüğünü ileri süren Okay, "İlk kez siyasette bir partinin bir başka partinin içişlerine ilişkin söylemler kullandığını görüyoruz. Partilerin içişleri AK Partiyi neden ilgilendiriyor?" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'nın TÜSİAD'a şantaj yaptığını ileri süren Okay, "Medya, iş adamları, yurttaşlar üzerinde yoğun bir baskı uyguluyorlar. Yurttaşlara hakkı olan hususların ellerinden alınacağını ve yeni haklar verileceği hususunda çalışmalar yürütüyor. Gelişen koşullarda 'evet' kampanyasıyla birlikte Başbakan'ın yeni bir sürecinin başladığını belirtiyor. Ruh üçüzleri demiyor. Hedefini değiştirdi. Yeni gelişmeler gündemde yer alacak." dedi.

KESK ve Memur-Sen'in toplu görüşmenin referandumdan sonra toplu sözleşme olarak yapılmasını istediğine değinen Okay, "Hükümet bu isteği kabul etmiyor. Bu yapmak istediği Anayasa değişikliğinde gayri samimi olduğunu gösteriyor. İktidar referandumda 'evet' geçmeyeceği endişesinden 'toplu görüşme' adı altında devam edeceğini söylüyor." şeklinde konuştu.


"BAŞBAKAN'IN TEK ADAM OLMA ARZUSU VAR"

HSYK'da atama krizinin devam ettiğini söyleyen Okay, yargı üzerinde Başbakan'ın tek adam olma arzusu olduğunu savundu ve "AK Parti HSYK'yı yeniden biçimlendirmek istiyor." dedi. Boy tartışmalarının sorulması üzerine Okay, Kılıçdaroğlu'nun boy tartışmasını açmadığını söyledi ve şöyle devam etti: "Başbakanın boyunun kaç santim olduğu CHP'yi ilgilendirmiyor. Kendi aralarında boy ölçüşebilirler. Sayın Başbakan telaş ve panik içerisinde ne söylediğinin farkında değildir. Politikada ne boyun ne de soyun önemi yok . Önemli olan insan olmaktır."

Cumhurbaşkanın görev süresiyle ilgili soruya Okay şu cevabı verdi: "Görev süresi hukuken 5 yıldır. Kazanılmış hak söz konusu değildir. Ancak gayet tabi 2012 de yapılacak bir seçim sürecinde muhtemelen Başbakan bir başka makama göz dikmiş olabilir. Gül'de bu sorumluluğu taşımak isteyebilir. Kendi aralarında bu tür yarışlar olacak. Biz bunu siyasetin malzemesi yapmayacağız."

cihan



Bu haber 644 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,687 µs