En Sıcak Konular

Beşiktaşlı taraftarı rahatlatacak haber

18 Ağustos 2010 16:57 tsi
Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Mete Düren Beşiktaş taraftarını rahatlacak bir açıklamada bulundu.

Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Mete Düren, HJK Helsinki ile dün oynanan maçta stat zeminindeki bozukluğun, lige 4. haftadan sonra verilecek milli maç arasında yapılacak bakımla düzeltileceğini söyledi.

Düren, geçen sezon lig bittiği günden itibaren arka arkaya stadın kullanıldığını dile getirerek, ''Ancak bunların hiç birisi iyileştirme çalışmalarıyla düzeltilmeyecek bir şey değil. Ancak beklenmedik olağanüstü hava koşulları nedeniyle bu sorun oluştu. Bu çimi geçen sene aynı yönetim, aynı ekiple pırıl pırıl bütün sezon kullandı. En bakımlı zemin bizimkiydi. Geçen sene Şampiyonlar Ligi'ne Eylül ayında başladık, bu sene Temmuz ayında da Avrupa macerasına başladık. Yabancı takımlara antrenman sahası olarak vermek zorundaydık. Bütün bunların yanı sıra yüksek nem ve sıcak zeminin bozulmasına neden oldu'' diye konuştu.

Zeminde iyileştirme çalışmalarının devam edeceğini kaydeden Mete Düren, ''Zeminin iyileşmesi için stadın 15 gün hiç kullanmaması lazım. Milli maç arasında saha hiç kullanmayacak. Hava şartları da düzelecek ve zemin tekrar eski haline gelecektir. Çimin bozukluğu, neredeyse maçın güzelliğini gölgeleyecek hale geldi. Bütün bunlar düzelecek şeyler, kimse merak etmesin'' dedi. 

Saha zemini yapan Spor Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mürsel Meral ise 12 yıldır Beşiktaş Kulübü ile birlikte çalıştıklarını vurgulayarak, ''Bu bir çim, çim bir ot, yani bir canlı. Zaman zaman doğa şartlarına karşı direnç gösterilmeli. İyi bakım gösterilmelidir. İnönü Stadı bakım açısından çok zor bir stat. Zemin aşağıya alınması nedeniyle oraya güneş ışığı yansıyor. Oraya özel bir bakım yapıyoruz'' ifadelerini kullandı.

Bu durumun kaçınılmaz bir son olduğu itirafında bulunan Meral, ''Gerçekten havalar çok kötü gitti. Çimlerin aslında değiştirilmesi gerekiyordu, ancak stadın yıkılması söz konusuydu. Değiştirelim mi, değiştirmeyelim mi derken bugüne kadar geldik. Şu anda çok ciddi bir bakım yapılması zor. Ama milli maç arasında 3 haftalık bir zaman var. Bunlar düzelir ama biraz zaman alır'' şeklinde konuştu.

Bu arada, Beşiktaş'ın tesislerden sorumlu yönetim kurulu üyesi Orhan Saka ile Mürsel Meral'ın bugün stat zemininde incelemelerde bulunup, bir rapor hazırladığı öğrenildi.

 



Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,344 µs