En Sıcak Konular

Erdoğan'dan önemli açıklamalar

18 Ağustos 2010 16:50 tsi
Erdoğan'dan önemli açıklamalar Başbakan Erdoğan referandum öncesi 21. mitingini Körfez depreminin 11. yıldönümünde Kocaeli'nde yaptı.

Başbakan'ın konuşmasından satırbaşları:

Oruçlusunuz yoruldunuz biliyorum. Ama bu işin bereketi burda. Her kutlu doğum sancılı olur. İnşallah bunu yaşayacağız.

Merhum Menderes'in ifadesi ile söz sizde. Ben diyorum ki karar da sizde mühür de sizde. Sevdamız millet kararımız evet.

ÇİFTÇİYE DESTEK VERDİK

2002 yılında çiftçilere 508 trilyon kredi verdi, 2010 yılında 113 kat artışla 57 trilyon verdik 6 ayda. Yüzde 20'lerden 13'e inen faiz ile damlalama silama yapıyorsa yüzde 0 faizle kredi alıyor.

HSYK TEZGAHI BOZULMASIN İSTİYORLAR

HSYK kilitlendi yine. Bir mahkemenin tamamını lağvedip oraya istedikleri bir yapıyı getiriyorlar. Bundan vazgeçin. Oraya biz atama yapmıyoruz. Kocaeli'nden Van'a kadar oy kullanacak hakimler. Oy kullanırken adayları onlar belirleyecek. Meclis'in hiç alakası yok. Bunlar hakim ve savcılara güvenmiyorlar. Çünkü tezgahı kurmuşlar tezgah bozulmasın isityorlar.
CHP genel başkanı niye fındık çay yok anlayışı var ya. İstikametini şaşırdılar. Anayasa değişikilği yapıyoruz. Yemek kitabı hazırlamıyoruz. Bazı sendikalar varlıklarını bile inkar ediyor. Bu Anayasa değişikliği 30 yıldır mücadele edilen hakları veriyor. Anayasa değişikilğine karşı çıkanlar gibi bunların derdi de üzüm yemek edğil bağcı dövmek. Bize zarar vermek adına işçi kardeşimin 30 yıllık mücadelesine hayır diyebiliyorlar. Anayasaya verilecek her evet oyu sendikal mücadelenin gelişmesine evet demektir.

BU ÜLKEYİ BİZ Mİ DANIŞTAY MI YÖNETİYOR?

Ben bir Vali atayacağım. Vali atama yetkim var. Yürütme bende. Ama buna bile karışıyorlar. İl Turizm müdürünü 23-24 kere biz alıyoruz onlar iade ediyorlar. Böyle kapmaca olur mu,. Bu ülkeyi siz mi biz mi yönetiyoruz. Milletin karşısına Yargıtay mı Danıştay mı geliyor biz mi geliyoruz. Yargı bundan sonra milletin arka bahçesi olacak. Millet güvenecak. Biz bu aşkla yola çıktık. Onlar halktan kaçıp Anayasa Mahkemesine gitti. Millet meclisinde mensuplarına oy kabinine gitmeyin diyenler şimdi 12 Eylül'de sandığa git diyor. Sen gitmedin, seni gönderenlere nasıl git dersin. Kocaeli'li kardeşim enayi mi?

MUHTAR OLAMAZ DİYENLER NEREDE?

Aynı olayı 27 Mayıs'ta yaşadı bu olayı. Sen Menderes'in sonunu bilmiyorsun diyen bir muhalefet var bu ülkede. Biz yola beyaz elbisemizi alarak yola çıktık. Biz biliyoruz ki herkes ölümü tadadcaktır. Kimi neyle korkutuyorsun. Başarı korkuyu korkutmaktadır. Bizi bunlarla ürkütemezsiniz. Sizler bize muhtar bile olamazsınız eddiler. Nerede bunu diyenler. Kendilerini milletin üzerinde görüyorlar hala. Milletimizin kararı bizim saygın olan kararımızdır.

TÜİSAD-TOBB'A GÖNDERME

MHP CHP tabanına sesleniyorum. Sakın oyuna gelmeyin. Kime oy verrisen ver, ama halk oylamasında 26. madde nedir buna bak. Biz AK Parti olarak dedik ki bu anayasa ile yola devam edilmez. Bu anayasa ile dünyanın en iyi 10 ekonomisi arasına giremez. Türkiye bu anayasa ile güçlü bir ülke olamaz. Anayasa değişikliğine herkes darble anayasası diye buna tamam dedi. Dün darbe anayasası diyenler sesini çıkarmıyor. Benim de garibime giden bu. Bu seçimde bir darbe anayasasından yana olanlar bir de milletin anayasasından yana olanlar var. Bir taraftan darbe anayasasına hayır diyeceksiniz... idam edilenler onların o ifadeledi çok düşündürücü. Soldan getirdiler. Sağdan da geldi. Şimdi idam edildi. Bir sağdan bir soldan idam edip dengeyi korudular. Bunu da gururlanarak anlatıyorlar. Bunların çoğu yargısız infaz.

ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNİ OYLAYACAĞIZ

MHP'lilere sesleniyorum. Birlikte getirdik, şimdi nasıl CHP ile birlikte olursun. Hiçbir zaman bir araya gelemeyenler şimdi bir araya geldi. MHP, CHP, BDP, YARSAV ve o malum medya. O 411 oy çıktığında... "Kaosa kalkan 411 el! diyenler. Nasıl Meclis'in aldıı kararı kaos gösterirsin. Senin özgrülüklere, innaç özgürlüğüne saygın bu mu? Şimdi bu değişikliklerle hak ve özgürlükler konusunda en geniş alan doğuyor. Çocuklarımızın geleceğini oylayacağız. Partilerin oylanması 2011 seçimleri.

KEDİ YETİŞEMEDİĞİ CİĞERE MUNDAR DER

12 Eylül'de partiler oylanmayacak. Bu proje AK Parti projesi değil. Ne iktidara ne muhalefete oy verecekler. Şimdi gidip AK Parti şöyle böyle yaptı diyorlar. Boşver onları sonra konuşuruz. Bu Anayasa ile söyleyecekleriniz var mı? Ben tavana değil MHP CHP'nin BDP'nin tabanına sesleniyorum.411 sendromu yaşadık biz. MHP ile işbirilği yaptık. Başörtülü kızlarımız üniversiteye rahat gitsin diye. 411 oyla geçti. Meclis'te başkanın arkasında Egemenlik kayıtsız şartsız miletin yazar. Düşünün 550'nin 441'i evet dedi. Şimdi anamuhalefetin lideri başörtüsü meselesini ben hallederim diyor. Dürüst ol dürüst ol. Samimi ol. Anayasa mahkemesine bu 411'i kim götürdü. Onun altında imzan var mıydı? Yoksa o zaman da ölümüydün. Diyor ya Dersim katliamında ben doğmamıştım. işlerine gelmediğinde ya ölüler ya doğmamış. Kedi yetişemediği ciğere ne der mundar..

BU DEĞİŞİKLİK YENİ ANAYASA İÇİN ADIM

İnşallah 12 Eylül milat olacak. Adalet sosyal devlet adına yeni bir başkanlık olacak. 12 Eylül daha kapsamlı bir değişiklik için adım olacak. Bu yaptığımız değişiklik herşey değil. Bu 2011 genel seçimlerinde bu başarıyı farklı kazaancağız. Daha güçlü geleceğiz. İnşallah o zaman Anayasanın geneli üzerinde yapacağımız edğişikilğin bu değişiklik kilidi olacak. O bakımdan bu çok önem arzediyor.

BİDON KAFALI DİYENLER KAYBEDECEK

Dünyada büyümede 4. AB'de birinciyiz. Felaket tellalları neden sesiniz çıkmıyor. Biz teğet geçecek dediğimizde dalga geçenler yazıp çizenler şimdi nerede. İşsizlik yüzde 10'lara gerilecek dediğimizde burun kıvıranlar şimdi neredesiniz. Biz söylediğimiz sözün arkasındayız. Herşeye doğru demek ahmaklıktır, her şeye yanlış demek de zorbalıktır diyor Mevlana. AK Parti yapıyor diye kabullenmeiyorlar. AK Parti kaybetsin de millete ne olursa olsun diyorlar. Biz ülke de kazanacak milletim de kazanacak diyoruz. Kaybeden çeteler olsun, mafya olacak, hukuksuzluk olacka. Milleti aşağılayanlar kaybedecek. Milletime göbek kaşıyanlar bidon kafalı diyenler kaybedecek.

NANKÖR OLMA NANKÖR

Ben size diyorumki mutfağı en iyi siz bilirsiniz. 7 yıl önce beyinin aldığı maaşla ne kadar gıda alıyordun bugün hesabını yap ve gör. Mayıs ayında işsizlik geçen yıla göre düştü. 2.6 puan. Ne dedik 3 ay önce yüzde 10'a düşeceğiz eddik. İnşallah ona geleceğiz. Avrupa ülkelerine bakın ne halde. İşsizlik artıyor oralarda biz de azalıyor. Nankör olma nankör insaflı ol. İspanya'da işsizlik yüzde 20'ye ulaştı. İtalya'da arttı. 27 AB ülkesinde 0.8 puan arttı. ABD'de 0.2 puan artış gösterdi. Biz de düşüyor. Mayıs ayında 2.6 puan azaldı.

MİLLETİN YÜZÜNE BAKACAK YÜZLERİ YOK

Devlet borçlanma yapıyordu,. 100 liraya 63 lira faiz ödüyordu. Şimdi 7-8 lira ödüyoruz. Kimin cebinden çıkıyordu bu faiz. Mehmetin Fatmanın cebinden çıkıyordu. Enflasyon şimdi 7.6. Bu cebimizdeki parayı, alım gücünü azaltıyordu. Nereden nereye. Biz bunların iktidarında tuvalete gidişin bedelini gördük. 1 milyona tuvalete gidiyorduk. Eskiden 1 liradan gidiyorduk. Sizin millete bakacak yüzünüz var mı? Bol bol karşılıksız para bastılar. Bunun adı modern hırsızlıktır.

DÜNDEN BUGÜNE TÜRKİYE

Dün kendi sorunlarına çözüm üretemeyen bir Türkiye vardı. Dün gündemi belirlenen bir Türkiye vardı, bugün dünyada gündemi belirleyen bir Türkiye var. Dün dünya ekonomisnde 26. sırada bir Türkiye vardı. Bugün 17. sırada bir Türkiye vardı. Dün İMF kapısında bir Türkiye vardı. İktidarda MHP, DSP, ANAP vardı. 6.7 milyar dolar borç kaldı ödeye ödeye. Merkez Bankası kasasında 26.5 milyar dolar vardı. Şimdi 75 milyar dolar var.



Bu haber 1,009 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,851 µs