En Sıcak Konular

Aleviler'den büyük tepki

18 Ağustos 2010 16:49 tsi
Aleviler'den büyük tepki 12 Eylül'de gerçekleştirilecek referanduma farklı eksimlerden çeşitli tepkiler ve destekler gelmeye devam ediyor.

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız’ın 12 Eylül’de yapılacak referandumda Alevilerin ’hayır’ diyeceklerini açıklamasına ilk tepki geldi...

AKP Milletvekili Reha Çamuroğlu, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel  Başkanı Ali Balkız’ın 12 Eylül’de yapılacak referandumda Alevilerin ’hayır’ diyeceklerini açıklamasının tüm Alevileri bağlamayacağını söyledi.
AK Partili Çamuroğlu siyasete girdiği günden bu yana Alevilerden hiç oy istemediğini belirterek, vatandaşlardan oy istediğini söyledi. Çamuroğlu:"Alevileri şu ya da bu tavrı almaya çağırmadım, vatandaşları çağırdım." dedi. Aleviler adına yetkisi olduğunu resmeden insanların olduğunu ifade eden Çamuroğlu, bu kişilerin topluma yanlış imajlar saçtığını savundu. Çamuroğlu, Aleviler adına referanduma evet ya da hayır demenin Alevileri bir kabile seviyesine koymak ve onlara hakaret etmek anlamına geldiğini ileri sürdü.

Kimsenin ’Sunniler ne oy verecek’ demediğini kaydeden Çamuroğlu şunları söyledi: "Aleviler bir çeşit eksikli varlıklar mı ki Aleviler için böyle sorular soruluyor, böyle cevaplar veriliyor. Ayrımcılık yapılıyor." Söz konusu federasyonun bir süre önce Eşitlik ve Demokratik Parti (EDP)’sinin kuruluşuna destek verdiğini hatırlatan Çamuroğlu şöyle devam etti:"EDP ’evet’ diyeceğini açıkladı. Bunu açıkladıktan sonra ne değişti de destek verdikleri partiyle üç günde taban tabana zıt düştüler?"

Alevi vatandaşlara çağrı yapmak gereği duymadığını belirten Çavuşoğlu, vatandaşlara 12 Eylül’de yapılacak referandumda ’evet’ oyu kullanmalarını rica ettiğini sözlerine ekledi.

CİHAN

 



Bu haber 1,039 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,913 µs