En Sıcak Konular

Cumhuriyetçiler'e rekor bağış

18 Ağustos 2010 13:53 tsi
Cumhuriyetçiler'e rekor bağış Dünyaca ünlü dev medya patronu, Avustralya doğumlu milyarder Rupert Murdoch, ABD’deki Cumhuriyetçi Parti’ye rekor miktarda bağışta bulundu.

İngiliz The Guardian gazetesinin internet sitesinde yeralan haberde, ABD’de 2008 seçimlerinde ABD Başkanı Barack Obama için söylediği övgü dolu sözlere rağmen, Murdoch’un Cumhuriyetçi Parti’ye 1 milyon dolarlık bağışta bulunduğu belirtildi.

Habere göre, ABD Hazine Bakanlığı’na bağlı olan ve vergi toplama işiyle görevli İç Gelir Hizmetleri adlı kuruma verilen bilgide, Murdoch’un sahibi bulunduğu News Corporation şirketinin, haziran ayında Cumhuriyetçi Yöneticiler Birliği’ne 1 milyon dolar bağışladığı kaydedildi.

ABD’nin başkenti Washington’da bulunan Cumhuriyetçi Yöneticiler Birliği (RGA), Cumhuriyetçi Parti ile bağlantısı bulunan eyalet valileriyle, bölgesel yöneticilerden oluşuyor.

News Corporation şirketinden yapılan açıklamada, şirketin, Cumhuriyetçi Parti’yi, "ticari faaliyetlerden yana bir gündem izlemesi" nedeniyle desteklediği belirtildi. Şirketin, kurumsal ilişkiler ve iletişimlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Jack Horner, New York’ta yaptığı açıklamada, "News Corporation serbest piyasa ve ticari faaliyetlerden yana bir gündem izleyen RGA gibi kuruluşların gücüne ve ekonomimizin içinde bulunduğu bu en kritik zamanda bizim önceliklerimize verdiği desteğe inanmaktadır" dedi. Horner, bağışın "medya kuruluşlarının habercilik faaliyetleri üzerinde herhangi bir etkisi olmayacağını" da söyledi.

Murdoch’un Kasım ayındaki ABD Senatosu ve Temsilciler Meclisi seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti adaylarını desteklemek amacıyla yaptığı bağış, bir kişi veya organizasyon tarafından bir parti için şimdiye kadar yapılmış en büyük bağış olma özelliğini taşıyor.

Guardian gazetesinin internet sitesinde yeralan haberde, Murdoch’un sahibi bulunduğu Fox News adlı televizyon haber kanalı ile New York Post ve Wall Street Journal gibi gazetelerin genel yayın yönetim kadroları vasıtasıyla Cumhuriyetçilere verdiği desteğe, bu son bağışla birlikte mali desteğin de eklenmiş olduğuna dikkat çekildi.

Haberde, Murdoch’un kendi "sanayi imparatorluğuna yardımcı olma ihtimali bulunan veya seçimlerden galip çıkacağına inandığı" politikacıları destekleme eğiliminde bulunduğu yorumunda bulunuldu.

Murdoch, 2008’de Demokrat Parti içinde, ABD başkanlık seçimlerinde Demokratların başkan adayını belirlemek için yapılan seçimde Hillary Clinton’a karşı Obama’yı desteklemişti.

New York Post gazetesi de 2008’de şaşırtıcı bir şekilde, o zamanın New York senatörü olan Clinton yerine Obama lehinde yazılar yazmış, ancak Murdoch’un sahibi bulunduğu New York Post, Wall Street Journal ile Fox News televizyonunun, başkanlık seçimlerinde Obama yerine rakibi John McCain’i desteklediği



Bu haber 678 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,425 µs