En Sıcak Konular

Tekelioğlu: Yeni Anayasa Türkiye'nin önünü açacaktır

18 Ağustos 2010 13:38 tsi
AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, referandum çalışmaları çerçevesinde İzmir'deki Ağrılıları ziyaret etti.

Narlıdere Belediye Meclis Üyesi Hasan Göztepe'nin konutunda ve ev sahipliğinde gerçekleştirilen iftar yemeğinde Ağrılılarla buluşan Tekelioğlu, "AB normlarına da uygun olarak hazırladığımız yeni anayasamız 12 Eylül'de milletimiz tarafından oylanacaktır. Türkiye'nin yarınlarının teminatı ve çocuklarımızın geleceğini garanti altına alacak olan yeni anayasaya 12 Eylül'de milletimizin vereceği 'evet' oylarıyla yürürlüğe gireceğine inanıyoruz." dedi.

Ege Bölgesi Ağrı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hasan Karabağ, Federasyon Yönetim Kurulu Üyeleri Suat Aykol, Yakup Matara, Karabağlar Ağrılılar Derneği Başkanı Alican Işık, İzmir Patnoslular Derneği Başkanı Abdurrahman Köylü ve Narlıdere AK Parti İlçe Başkanı Abdulmuttalip Savar'la ilçe yöneticilerinin de katıldığı iftarda konuşan Milletvekili Tekelioğlu, "Yeni anayasa, ülkemizin daha demokratik bir yapıya kavuşması ve özgürlüklerin teminat altına alınması açısından Türkiye'nin önünü açacaktır." dedi.

Yeni Anayasa düzenlemesi ile sivil yargının güçleneceğini belirten İzmir Milletvekili Tekelioğlu, "Anayasa değişikliği ile askeri mahkemedeki ast-üst ilişkisi ortadan kalkacaktır. Askerlere sivil mahkemede yargılanma yolu açılacaktır. Toplumun dezavantajlı kesimleri olarak nitelendirilen; kadınlara, çocuklara ve engellilere pozitif ayrımcılık yapılarak bu insanların da hayatı kolaylaştırılacaktır. Ayrıca bireysel olarak Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yolu açılmış olacaktır. Bu da vatandaşlarımızın iç hukuk yolları tükendikten sonra, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gitmesini önleyerek, hukuki problemlerinin ülkemiz içinde çözülmesi sonucunu getirecektir. Çocuklarının geleceğini düşünen, sivil iradeye karşı bir daha bir girişim olmamasını isteyen, demokrasiden, özgürlüklerden yana vatandaşlarımızın 'evet' diyeceğini düşünüyorum." diye konuştu.
 
cihan



Bu haber 501 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,131 µs