En Sıcak Konular

13 bin seçmenin kimlik numarası yok

18 Ağustos 2010 13:22 tsi
12 Eylül'de yapılacak referandum öncesi, Afyonkarahisar merkez ve bağlı köylerde 13 bin seçmenin nüfus cüzdanında T.C kimlik numarası bulunmuyor. Seçmenler, nüfus cüzdanlarını değiştirmemeleri halinde 12 Eylül'de oy kullanamayacak.

Afyonkarahisar merkeze bağlı mahalle ve köy muhtarlarını 12 Eylül 2010 Pazar günü yapılacak halk oylaması hakkında bilgilendirmek amacıyla, Rehberlik Araştırma Merkezi Konferans Salonu'nda Vali Yardımcısı Ali Şanlıer başkanlığında toplantı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Afyonkarahisar İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü İsmail Hakkı Ulu, geçen yıl yerel seçimler öncesi yaptıkları çalışmalar sonucu 13 gün gibi kısa bir sürede nüfus cüzdanında TC kimlik numarası olmayan 30 bin kişinin nüfus cüzdanını yenilediklerini söyledi.

Ancak bu sene, gerekli bütün bilgilendirmeleri ve duyuları yapmalarına rağmen nüfus müdürlüklerine müracaatların çok az sayıda yapıldığını belirten Müdür Ulu, tespit ettikleri kadarıyla şu anda Afyonkarahisar'da 13 bin seçmenin nüfus cüzdanında vatandaşlık numarası olmadığını kaydetti. Referanduma kısa bir süre kaldığını anımsatan Ulu, "Bu 13 bin kişiye ulaşma konusunda muhtarlarımıza büyük görev düşüyor. Çünkü vatandaşlar en yakın ilişki içerisinde olan kişiler her zaman muhtarlar oluyor. Onun için referandum öncesi bu 13 bin kişiye ulaşmalıyız ve nüfus cüzdanlarını yenilemeliyiz." dedi.

Bu 13 bin kişinin, nüfus cüzdanlarına TC kimlik numaralarını yazdırmamaları durumunda 12 Eylül'de oy kullanamayacaklarını aktaran Ulu, "Mümkün olduğu kadar vatandaşı uyarmanızı ve TC kimlik numaraları olmadığı için oy kullanmayacakları konusunda bilgilendirmenizi bekliyoruz. Bu konuda size büyük görev düşüyor." diye konuştu.

Vali Yardımcısı Ali Şanlıer başkanlığında yapılan toplantıya İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü İsmail Hakkı Ulu'nun yanı sıra Merkez İlçe Nüfus Müdürü Mustafa Oflu ve muhtarlar katıldı.

cihan



Bu haber 546 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,038 µs