En Sıcak Konular

Bağış: Kılıçdaroğlu uzaktan kumandayla saldırıyor

18 Ağustos 2010 12:12 tsi
Devlet Bakanı ve Başmüzekereci Egemen Bağış, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu uzaktan kumandayla cebindeki listede adı yazanlara saldırmaya çalıştığını söyledi.

Egemen Bağış, Pakistan'daki sel felaketiyle ilgili Birleşmiş Milletler'deki (BM) yapılacak toplantı için ABD'ye hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Bağış, Kemal Kılıçdaoğlu ile yaşadığı "akıllı-akılsız' polemiğine değindi. "Hiçbir zaman akılsız kelimesini" kullanmadığını belirterek sözlerine başlayan Bağış, referandum paketinin içeriğini okumadan, incelemeden, 'evet' ya da 'hayır' oyu vermenin mantıklı olmadığını söylediğine işaret etti.

Bağış, "Paketin içeriğini okuduktan sonra bu ülkeye neler kazandıracağını gördükten sonra aklın yolu birdir, insanlar bu pakete 'evet' diyecekler anlamından bir demecim oldu. Benim dikkat çekmek istediğim konu muhalefetin devamlı algıları, kafaları karıştıracak şekilde paketin içeriğine hiç değinmeden tamamen demogoji yaparak, sanki farklı bir şeyler oylanacakmış gibi bir hava yaratarak insanları yanıltma çabalarıdır. Beni kızdıran budur." dedi.


KILIÇDAROĞLU'NUN BU TÜR SORUMLULUKLARI YOK


Egemen Bağış, en son bugün gazetelerde Kılıçdaroğlu'nun cebinde üzerinde kendi adının da yazdığı bir not kağıdı fotoğraflanmasına dikkat çekti. İç siyaseti böyle Pakistan'a yardım için ABD'ye giderken gündeme getirmeyi doğru bulmadığını hatırlatarak sözlerine devam eden Bağış, "Ama maalesef bu sorularla da karşı karşıya kalıyoruz. Halbuki biz burada konuşurken Türkiye'nin yardım ekibi Pakistan'da yardım malzemesi dağıtıyor. Bizim odaklanmamız gereken konu budur. Ama Sayın Kılıçdaroğlu bu tür sorumluluklar taşımadığı için konuşmasında ismimi anarak bazı sataşmalarda bulunmuş. Cebindeki günlük saldırı listesinde benim adım yazıyormuş. Çok enteresandır onun altında da gülen bir surat var. Her halde komuta edildiği merkez tarafından kendisine 'Bugünkü saldıracağın isim Egemen Bağış'tır.' diye bir talimat verildi. Gülen suratla da gamlı genel başkana gülmeyi de ihmal etme talimatı vermişler." değerlendirmesini yaptı.


PAKETİ İNCELEYEREK 'EVET' YA DA 'HAYIR' DESİNLER

Başmüzakereci Bağış, sözlerinin muhatabının, bu zihniyetin, fraksiyonun temsilcileri, halkımızı kandırmaya, kafalarını bulandırmaya çalışan kimseler olduğunu söyledi.

Bağış, "Yoksa Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir vatandaşına benim hakaret etmem söz konusu olamaz. Ben zaten bu halkın içinden çıkmış bu halkın evladı bir siyasetçiyim. Halk için siyaset yapan bir partide halk izin yollara düşmüş bir genel başkan ve başbakanla siyaset yapan bir kişiyim. Bu yüzden milletimizle aramıza bu tür elitistlerin girmeye hakkı yoktur. Halkımızın bütün hassasiyetlerini yakından takip ediyoruz. Paketin içeriğini inceledikten sonra 'hayır' oyu verme kararı veren vatandaşlarımıza biz saygı duyarız. Ama paketin incelemeden sadece muhalefetin kışkırtmaları ve demagojileriyle hareket eden arkadaşlarımızı da bir kez daha paketi incelemeye davet etmek siyasetçi olarak bizim görevimizdir" diye konuştu.

"Hiçbir zaman bu ülkenin vatandaşlarına kötü bir söz söylemem, vatan sevgisini ve zekasını sorgulamam" diyen Bağış, ama bağnazlığın, kör ideolojinin seçmenini iradesini 'zapt-u rapt' altına alanların da aklı olmadığını belirtti.

Pakete en güçlü hayırı PKK ardından da CHP ve MHP'nin destek verdiğini ifade eden Egemen Bağış, 'Ben onların aklına şaşayım' dedi.

Bağış, "Bu partilerin seçmeni olan vatandaşlarımızın hangi safta olduklarını bir kez daha gözden geçirmeleri için çok geç değil. Paketin içeriğini inceledikten sonra kendi vicdanlarının sesini dinlemelerini talep ediyorum. Benim sözlerimin muhatabı uzaktan kumandayla elindeki listeye saldırmaya çalışan kişilerdir." şeklinde konuştu.
 
cihan

 

 



Bu haber 527 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,503 µs