büyük buluşması | " /> büyük buluşması | "/>

En Sıcak Konular

Ülkücülerin büyük buluşması

18 Ağustos 2010 09:50 tsi
Ülkücülerin büyük buluşması 
12 Eylül darbesinde cezaevlerinde işkence gören, idamla yargılanan ülkücüler, 30 yıl sonra referandumda 'evet' demek için biraraya geldi.

Çorum'da buluşan ve aralarında MHP eski il başkanlarından Orhan Polat'ın da bulunduğu ülkücüler, "Bize işkence yapanların bir dakika dahi olsa mahkeme karşısına çıkarak hesap vermesini istiyoruz" dedi.

CAMİANIN ÖNDE GELEN İSİMLERİ

Toplantıya MHP Çorum eski il başkanı Orhan Polat, 12 Eylül'de idamla yargılanan Mustafa Seyrek, Çorum olaylarında ağabeyi öldürülen Adnan Baran, cezaevinde babası gözleri önünde dövülen Baki Kabakçı, yıllarca cezaevinde kalan Mustafa Kubat, Nurettin Sarıtaş, Kazım Acar, Bekir Özdemir, İbrahim Kandemir, Latif Gölkaya, İlyas Altun, Kazım Aslan ve Hikmet Durgun gibi camianın önde gelen isimleri iştirak etti. Ülkücüler, tek tek 12 Eylül'de yaşadıklarını anlatarak neden 'evet' oyu vereceğini izah etti.

ZULME UĞRADIK

Mustafa Kubat, "İşkence altında alınan ifadelerle idam edilen, intihar süsü verilerek öldürülen sakat bırakılan her türlü baskı ve zulme uğratılan ülkücülerin bu değişikliğe 'evet' dememesi mümkün değildir" dedi. Orhan Polat, cezaevlerinde hayasızca işkencelere maruz kaldığını söyledi. Polat, "Bize işkence yapanları mahkemelere çıkaranların, bir kez olsun bir saniye olsun mahkemede hesap vermelerini istiyoruz" ifadesini kullandı.

BABAMI ÖNÜMDE DÖVDÜLER

Sungurlu Ülkü Ocakları eski Başkanı Baki Kabakçı, "12 Eylül'de babam, ağabeyim ve ben birlikte tutuklandık. Babamı 45 gün boyunca gözümün önünde dövdüler. Ama ses çıkaramadım. Bu insanların hesap vermeleri vicdanlarımızı rahatlatacaktır" şeklinde konuştu.

MHP eski yöneticilerinden Hüseyin Ceylan ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeliye seslenerek, "Merhum Alparslan Türkeş'i 4 yıl 7 ay hapishaneye yatıranları yargılayacak bu yasaya neden destek olmuyorsunuz? Neden Kemal Kılıçdaroğlu'nun peşine düşüp 'hayır' diyorsunuz?" diye sordu. 

bugün



Bu haber 955 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,230 µs