En Sıcak Konular

Erdoğan: Bu ülkeyi sermayenin hegemonyasına terk etmeyeceğiz

18 Ağustos 2010 08:28 tsi
İstanbul Grubu Dostluk Derneği'nin düzenlemiş olduğu iftar yemeğine katılan Başbakan Erdoğan gündemle ilgili sert açıklamalarda bulundu.

Anayasa referandumu ile ilgili görüş bildirmeyen ya da 'hayır' oyu kullanacağını belirten sivil toplum örgütleri ve sendikaları eleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz bu ülkeyi sermayenin hegemonyasına terk etmeyeceğiz. Bunu çok açık söylüyorum. Geçmişte siz iktidarları köşeye sıkıştırıp, kedi köpekle oynar gibi oynayabilirdiniz. Ama bunu bu iktidarla oynayamazsınız." dedi.

İstanbul Grubu Dostluk Derneği'nin düzenlemiş olduğu iftar yemeğine katılan Başbakan Erdoğan gündemle ilgili sert açıklamalarda bulundu. Anayasa değişikliği paketinde, daha önce yapılan anayasa taslaklarından da bazı şeylerin olduğunu ifade eden Başbakan, "Daha önceden anayasanın değişikliği için 'evet' diyenler, gazetelere tam sayfa ilan verenler var. Bunun içinde çeşitli odalar var. Açık konuşuyorum. Benim gizli ajandam yoktur. TOBB, TÜSİAD, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, MEMUR-SEN, KESK, KAMU-SEN gibi 11, 12 tane sendikanın anayasa değişikliğine yönelik 'evet' kampanyası vardı. Bu sivil toplum örgütleri orada evet dediler. Orada irade beyanında bulundular. Ben de bugün konuşmamda onlara tavrınızı ortaya koyun dedim. Görüşünüz hayırsa 'hayır' deyin. Evetse 'evet' deyin. Çünkü bitaraf olan bertaraf olur." ifadelerini kullandı.


'ÖNCEKİ İKTİDARLARLA KEDİ KÖPEKLE OYNAR GİBİ OYNAYABİLİRDİNİZ'

Bu konuşmasının hemen ardından TÜSİAD'ın açıklama yaptığını ve açıklamasında 'Bizden kimse irade beyanında bulunmamızı isteyemez." dediğini aktaran Erdoğan, "Peki 2000-2001'de irade beyanını nasıl yaptın. Bunu söyle. Biz bu ülkeyi sermayenin hegemonyasına terk etmeyeceğiz. Bunu çok açık söylüyorum. Geçmişte iktidarları köşeye sıkıştırıp, kedi köpekle oynar gibi oynayabilirdiniz. Ama bunu bu iktidarla oynayamazsınız. Ve herkes yerini bilecek. Bir şey de hayırsa 'hayır', evetse 'evet' dersin. Karşımıza gelip farklı, kapıdan çıkınca farklı konuşamazsın. Biz bu tip şeylere alışık değiliz. Biz yedi düveli dolaşacağız. Ülkemde yatırımlar, ihracat artsın diye uğraşacağız. Elimizden geleni yapacağız. Ama belli bir kesim var ki bu ülkede devamlı olarak kendisinden olmadığı, beğenmediği iktidara farklı yaklaşım sergileyecek. Şunu söylediler, 'biz bu iktidar zamanında çok para kazandık. Ama oyumuz CHP'ye verdik' dediler. Bu irade beyanı değil miydi? Biz aynı delikten bir daha sokulmaya niyetimiz yok. Her şey çok açık ve net olmalı. Onlar burada mesajı çok açık ve net aldılar." diye konuştu.

Anayasa paketi için parlamento içinde AK Parti'nin meclis dışında ise BBP ve Saadet Partisi'nin elinden geleni yapması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Bunu yaparken havayı bulandırmaya gerek yok. Bunu yapalım bir kere. Anayasa Mahkemesi'nin yeni yapılanmasıyla, HSYK'nın yeni yapılanmasıyla Türkiye'de nelerin değiştiği ortada. Sadece bunun için nelerin olduğu, nelerin gelip gittiği ortada. Yeni anayasayla sivil, askeri mahkemede yargılanamayacak. Bir kamu denetçiliği kuruluyor. Artık benim vatandaşım AİHM gitmesine gerek kalmayacak. Çünkü AİHM çok pahalı bir mekanizma. Artık işini bizim Anayasa Mahkememizde halledebilecek. Bireysel başvuru hakkı gelebilecek. İşçi iki sendikaya birden üye olmaya hak kazanacak. Memurun toplu sözleşme hakkı yoktu. Şimdi emekli memurlara bile toplu sözleşme hakkı doğuyor. Kadınların hakları anayasal teminat altına alınıyor. Şehitlerin dul ve yetimlerin hakkı anayasal teminat altına alınıyor." şeklinde konuştu.
 
cihan



Bu haber 436 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,764 µs