En Sıcak Konular

Erdoğan'dan Pakistan genelgesi

18 Ağustos 2010 09:47 tsi
Tarihinin en büyük felaketlerinden birini yaşayan Pakistan'a yardım için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla genelge yayımlandı.

Genelge ile Pakistan'a gidecek yardımlarda koordinasyonunu Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı yürütecek. Valilikler, belediyeler, tüm kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının yardımları Başkanlık tarafından organize edilecek.
Başbakan Erdoğan imzalı Pakistan'a Yardım Kampanyası genelgesi bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Genelgede Pakistan'da, 2 Ağustos 2010 tarihinde başlayan ve günlerce devam eden sellerden 20 milyon civarında Pakistan vatandaşının etkilendiği 2 binin üzerinde vatandaşın hayatını kaybettiği vurgulandı. Söz konusu afet sebebiyle çok fazla maddi ve manevi kayıp yaşandığı binlerce insanın, barınma, açlık, susuzluk ve salgın hastalık problemleriyle karşı karşıya bulunduğu belirtildi.


AYNİ YARDIM VE PARA YARDIMI


Türkiye'nin şu ana kadar Pakistan'a 4 uçak dolusu 2 milyon dolar değerinde ayni yardım ile 10 milyon dolar para gönderildiğine dikkat çekilerek, "Türkiye Cumhuriyeti, halkımızın da beklentileri doğrultusunda Pakistan'daki afetzedeler için her türlü yardım ve desteği sağlayacaktır. Bu amaçla bir yardım kampanyası başlatılması uygun görülmüştür. Pakistan için yardım kampanyasına ait banka hesap numaraları genelge ekinde belirtilmiştir. Afet mağdurlarına yardım için hükümetimizin çabalarına ilaveten başka yardım amaçlı pek çok özel inisiyatifin de katkıları devam etmektedir. Yardım kampanyası açılması kadar, ülke kaynakları kullanılarak toplanan bu yardımların ihtiyaç sahiplerine yerinde ve zamanında ulaştırılması, etkin kullanımı ile ulusal ve uluslararası kamuoyuna gerektiği gibi duyurulması da önem taşımaktadır. Tüm bu çalışmaların başarı ile yürütülüp sonuçlandırılabilmesi için iyi işleyen işbirliği ve koordinasyon mekanizmasına ihtiyaç duyulacağı açıktır." denildi.

Yardımlarda ulusal koordinasyonu sağlamak üzere, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı görevlendirildiği kaydedilen genelgede, "Valiliklerimiz, belediyelerimiz ile tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızca toplanan yardımlar ilgili Başkanlığın ekte belirtilen hesap numaralarına aktarılacaktır. Gerçek ve tüzel kişiler bu hesaplara doğrudan bağış yapabileceklerdir. Sivil toplum kuruluşlarımızdan istekli olanlar topladıkları yardımı, afetzedelere ulaştırmak üzere şartlı ve şartsız bu hesaplara aktarabileceklerdir. Tüm yardım toplama faaliyetleri, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu hükümleri çerçevesinde yapılacaktır." ifadeler kullanıldı. Genelgede Başbakan Erdoğan'ın da şu çağrısına yer verildi:

"Benzer acıları daha önce yaşamış olan halkımızın, ulusal ve yerel basınımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın, kamu kurum ve kuruluşları ile her düzeydeki kamu görevlilerinin, meslek odalarının ve birliklerin bir insanlık görevi olan bu yardım kampanyalarına gönüllü olarak her türlü destek ve yardımı sağlayacaklarına inancımız tamdır."


Başbakanlık genelgesinde Pakistan'a yapılacak yardımların hesap numaraları da şöyle:


T.C. ZİRAAT BANKASI AŞAĞIAYRANCI ŞUBESİ

HESAP NO : 555 555 55 ANA HESAP

- 5001 TL

- 5002 DOLAR

- 5003 EURO


TÜRKİYE HALK BANKASI BAKANLIKLAR ŞUBESİ

HESAP NO : 05000005 TL

5300003 DOLAR

2 P 000023 EURO


VAKIFLAR BANKASI FİNANS MARKET ŞUBESİ

HESAP NO : 205 55 55 TL

405 66 66 DOLAR

405 77 77 EURO




Bu haber 508 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,042 µs