En Sıcak Konular

'Derin oyun' aydınlanıyor

18 Ağustos 2010 08:32 tsi
                 'Derin oyun' aydınlanıyor Taslağı hazır olan kitabı neden yayınlamadılar?

Pazartesi günkü yazımda CHP’deki kaset komplosuyla ilgili “ikinci kaset” iddiasına yer verirken, Ergenekon sanığı Ergun Poyraz’ın bu iddialarla bağlantısı olup olmadığı sorusuna cevap aramıştım. Gazetemiz Ankara Haber Müdürü Cevheri Güven’in dün yayınlanan “Kasetin izi Poyraz’da” başlıklı haberi, komploya yeni bir boyut kazandırdı.

JİTEM’in ısmarlamasıyla cumhurbaşkanı ve başbakan hakkında karalayıcı kitaplar yazan Poyraz, meğer Deniz Baykal’ı da yakın takibe almış, hakkında kitap taslağı hazırlamış, bu çalışmadan 7 ay sonra tutuklanmış.

Habere göre, kitap taslağının bilgisayara kopyalanma tarihi 26 Aralık 2006 olarak gözüküyor. O metinde Baykal’la ilgili ağır ithamlar var, hatta kendisinden “Arap Çocuğu” olarak söz ediliyor. Kuşkondu sokakta garsoniyer tuttuğu iddiasından Nesrin Baytok’a kadar bir dizi başlık dikkati çekiyor.

Burada cevabı aranan ilk soru şu: Ergun Poyraz, bu kitabı neden yayınlamadı?

Herhalde tutuklanması gerekçe olamaz. Taslak metnin bilgisayara kopyalanma tarihi ile tutuklanma tarihi arasında 7 ay var. Takunyalı Führer’i Silivri’de yazan Poyraz için tutukluluk hali engel değildir diye düşünüyorum.

O günleri hatırlayın

2005’de Şemdinli provokasyonu, 2006’da Rahip Santoro ve Danıştay cinayeti, 2007’de Hrant Dink cinayeti ve Malatya misyonerler katliamı...

Bir de cumhuriyet mitingleri...

Mitinglerin organizatörlerinden Atatürkçü Düşünce Derneği’nin başında Jandarma eski Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur vardı. Ergenekon iddianamesinden gördük, Eruygur, Deniz Bey’den hayli rahatsızmış.

Mitingler üzerinden yürütülen toplumsal muhalefet tek siyasi çatı altında toplanabilseydi, Eruygur’un CHP’ye alternatif bir siyasi parti kuracağı iddiası, o günlerin yaygın konularından biriydi.

Vatan’dan Can Ataklı yazdı, Ergenekon sanığı Tuncay Özkan Baykal’a gidip CHP Genel Sekreterliğini istedi. Hatta bir iddiaya göre, Özkan’ın zamanla genel başkanlığı bırakması konusunda da tavsiyesi olmuş Baykal’a. Tuncay’ın iddianame eklerine yansıyan Deniz Bey’le ilgili küfürlü konuşmalarını da bir kenara not edelim.

Aynı şekilde Mustafa Balbay’ın günlüklerinde jandarmanın (JİTEM) Baykal rahatsızlığına dair özel notlar var.

Son kitap taslağı, Baykal üzerinde “derin” bir oyun olduğunu gösteriyor. Nitekim Baykal’ın yakın çevresiyle sohbetlerde “JİTEM, cuntacılar benimle çok uğraştılar” dediğini biliyorum.

Şamil Tayyar / Star'daki köşesinden ilgili kısım



Bu haber 1,834 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,724 µs