En Sıcak Konular

'Recep beyin maskesini indirmek boynumun borcu'

17 Ağustos 2010 19:44 tsi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘soy’ tartışması başlatan Başbakan Erdoğan'a yüklendi, “Yaradılanı severim Yaradan'dan ötürü diyor Recep Bey. Bunu söyleyen başkasının soyuyla sopuyla neden uğraşıyor? Bunlar maske takıyor. Recep b

Bülent Ecevit'in sözlerine de göndermede bulunan Kılıçdaroğlu, “Size eski genel başkanımızın sözünü veriyorum. Ne ezen, ne ezilen, insanca, hakça bir düzeni kurana kadar yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla'nın Eski Garaj Mevkii'nde güneş altında 45 dereceyi bulan sıcakta toplanan yaklaşık 20 bin kişiye hitap etti. Kılıçdaroğlu, coşkulu kalabalık tarafından ‘Başbakan Kemal’ sloganıyla karşılandı. Muğla'yı “Halkın kalesi” olarak niteleyen Kılıçdaroğlu, “Güç verin, destek verin ülkeyi eşkiyalardan ve haramilerden temizleyelim. Muğla kaledir. Muğla halkın kalesidir. Anayasa toplumun desteği ve katılımıyla hazırlanır. Recep beyin getirdiği anayasa dayatmadır. ‘Anayasadan iki maddeyi çıkarın biz de size destek verelim dedik’, ‘Hayır’ dediler. ‘Biz bildiğimizi okuyacağız’ dediler. Halkı bu sıcakta güneşin altında sandığa gönderdiler” dedi.

‘HÜLLEYLE ANAYASA MAHKEMESİ ÜYESİ OLUNMAZ’
Kılıçdaroğlu, yeni anayasayla mülkün temelinin sarsıldığına işaret ederken, “Mahkemelerde ‘Adalet mülkün temelidir’ yazar. O mülk Recep Bey'in mülkü değildir. Devletin mülküdür. Siz adaleti siyasallaştırırsanız, siz partiye yakınları yargıç seçerseniz devletin temeli sarsılır. Anayasa Mahkemesi koşullarına uymayan yargıç atadılar. Hülleyle Anayasa Mahkemesi üyesi olunmaz. Bunu da yaptılar” diye konuştu.

Anayasa paketindeki toplu sözleşme hükümlerine de değinen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

“Toplu sözleşme hakkı getiriyorlar. Ancak grev hakkı getirmiyorlar. Memuru kandırıyorlar. Toplu sözleşmeyle uzlaşma olmazsa Hakem Kurulu’nda çözeriz diyorlar. Hakem Kurulu’nda istenilen sonuç alınamayınca memurlar yargıya gidemeyecekler. Yargı yolu kapalı bir toplu sözleşme öneriyorlar. Bir memur iktidarın hoşuna gitmediği için sürgün edildiğinde sendika avukat tutup memuru eski yerine geri getirebiliyor. Ancak yeni anayasada memur mahkemeye başvursun deniyor. Memurun avukata verecek parası mı var. Yeni anayasa elimizdeki hakları da alıyor. Bu anayasa Kenan Evren anayasasından daha kötü. Yeni anayasada Ekonomik Sosyal Konsey oluşturduklarını söylüyorlar. Bu konsey şu anda da var. Başında da Recep Bey var. 3 aydır toplanmayan ve hiçbir iş yapmayan konsey anayasada olsa ne değişecek? Anayasaya kişisel verilerin korunması maddesi getirmişler. Herkes, ‘telefonumuz dinleniyor’ korkusu yaşıyor. 2002'den önce halkın böyle bir korkusu yoktu. AKP korku imparatorluğu kurdu.”

CAMLARA BAKAMADAN KONUŞAMIYOR
Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’nin dini kullandığını ve sömürdüğünü belirterek, “Recep Bey ‘Bu anayasaya evet diyen akıllıdır, hayır diyen akılsızdır’ diyor. Bunu söyleyen akılsızdır. Recep Bey, rahmetli İnönü'ye dil uzatıyor. Recep Bey, camlara bakamadan konuşamıyor. ‘Dersim, İnönü zamanında bombalandı’ diyor. Tarih bilmiyor. Dini, imanı, Allah'ı ve peygamberi kullanarak hepsi köşeyi döndü” diye konuştu.

YURTTAŞLARIN ACILARINI SÖMÜRDÜLER’
Yeni anayasayla savcılara üst düzey yetki verildiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu “Şu anda bir savcı vatandaşı haksız yere sorgularsa veya telefonunu dinletirse vatandaşın dava açma hakkı var. Yeni anayasayla ise dava hakkı yok. Dayatmacı bir anayasa hazırladılar. 12 Eylül'de acı çeken bütün yurttaşların acılarını sömürdüler. Bu anayasada dokunulmazlık da yok. Kul hakkı yemediysen, yolsuzluk yapmadıysan neden dokunulmazlığı anayasaya koymadınız. Televizyonlarda ve meydanlarda dokunulmazlığı kaldırmak için söz verdiler. Hani nerede, neden kaldırmıyorlar, bunlar ikiyüzlü” dedi.

SOY MESELESİ
Kılıçdaroğlu, gündeme oturan ‘soy’ polemiğiyle ilgili de “Yaradılanı severim Yaradan'dan ötürü diyor Recep Bey. Bunu söyleyen başkasının soyuyla sopuyla neden uğraşıyor. Bunlar maske takıyor. Recep Bey'in maskesini indirmek benim boynumun borcudur” yorumunu yaptı.

MARTİN LUTHER KİNG GİBİ KONUŞTU
CHP Lideri Kılıçdaroğlu ABD'li siyahi lider Martin Luther King'in ünlü “Bir hayalim var” (I have a dream) cümlesini de konuşmasında kullandı.

CHP iktidarında özgürlükler ve adalet olacağını, üniversite öğrencilerinin yurt sorununun kaldırılacağını aktaran CHP Genel Başlkanı, “Tüm öğrenciler devlet yurdu güvencesinde olacak. Devlet dairelerinin ve TBMM'de dahil tamamında taşeronlaşma var. CHP iktidarıyla herkes iş sahibi olacak. Medya üzerinde büyük bir baskı var. Bizim için medya çok önemli. Bizim iktidarımızla eleştiren medya bu günden daha iyi olacak. Bir hayilim var; Güler yüzlü bir Türkiye'yi ayağa kaldırmak. Yoksulları ayağa kaldırmak ve sosyal mutlulağa ulaştırmak. Yeni bir anayasa hazırlayacağız. Örgütlü toplumun sesinin daha gür çıkmasını sağlayacağız” diye konuştu.

FİNALİ ECEVİT’LE YAPTI
Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle tamamladı:

“Biz ülkenin rantına değil halkına hizmet etmeye talibiz. 8 yıldır bu ülkeyi yönetiyorlar halkın, esnafın, işçinin, çiftçinin, sanayicinin durumu ortada. Hiçbiri hayatından memnun değil. Size eski genel başkanımızın (Ecevit’i kastediyor) sözünü veriyorum. Ne ezen, ne ezilen, insanca, hakça bir düzeni kurana kadar yolumuza devam edeceğiz. AKP 8 yılda kavgacı bir toplum yarattı. Biz ülkeyi barış içinde güvenle geleceğe taşıyacağız. Recep Bey ‘kadın erkek eşit değildir’ dedi. Kadının ve erkeğin eşit olduğunu sandıkta onlara gösterin. Kadın erkek eşitliği Recep Bey'in kulağına küpe olsun. Siyasette doğruyu egemen kılacağız. Tek gücümüz ve tek umudumuz halktır.”

EGEMEN BAĞIŞ NOTU
Bu arada, Muğla’ya gelmeden önce Ula’nın Akyaka Beldesi’nde mola veren ve kavak ağacının altında ikram edilen çayı içen Kılıçdaroğlu’nun gömlek cebindeki ‘Hayır’ rozeti ve başında ‘Egemen Bağış’, hemen altında ise ‘Hayır oyu verenler’ yazılı not dikkati çekti.

MİTİNGDEN NOTLAR
Mitinge Muğla ve ilçelerinin yanı sıra Denizli, Burdur ve Antalya’dan da çok sayıda kişi katıldı. Alana sığmayanlar çevredeki apartmanların balkonlarından mitingi izledi. Kılıçdaroğlu miting alanında Muğla türküleriyle karşılandı. Tolga Çandar, Kılıçdaroğlu’nun gelişinden önce üzerinde “Hayır” yazan ve Atatürk fotoğrafı bulunan tişörtüyle konser verdi. Kırmızı beyaz CHP ve Türk bayraklarıyla süslenen miting alanında en büyük ilgiyi ‘Soyunu Açıkla Recep Bey’ yazılı pankart çekti.

Ayrıca, ‘Vatandaşın soyundan şüphe eden ilk Başbakanı devirmek sana yakışır Kılıçdaroğlu’, ‘İşçiyi kapıkulu yapanlara hayır’, ‘Gözyaşı ve terörü bitirmek için Hayır’, ‘Recep bey düzenine hayır’, ‘Recebime Hayırlı yolculuklar’, ‘İşçinin memurun emeklinin sorunlarını çözüyor mu? Hayır’, ‘Mustafa Kemal emperyalizmi yendi, Gandi Kemal uşaklarını yenecek’, ‘Recep Bey o villayı çocukların Amerika’da okurken mi aldın’, ‘Ana yasanı da al git’, ‘Memleketi soydum başucumu koydum bir bir yalan uydurdum duma duma dum referandum, hayır’ yazılı pankartlar da dikkati çekti.

Mitingde sık sık ‘Başbakan Kemal’, ‘Kurtar Bizi Kılıçdaroğlu’, ‘Muğla ampulü söndürecek’ ve ‘Halkçı Kemal’ sloganları atıldı.

Kılıçdaroğlu yaklaşık 1 saat süren mitingi sırasında boynundaki Muğlaspor atkısı ile konuşmasını yaptı



Bu haber 884 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,523 µs