En Sıcak Konular

Uzan çifti arasında velayet anlaşmazlığı

17 Ağustos 2010 19:43 tsi
Alara Koçibey Uzan'ın avukatı Erdal Özyıldırım, müvekkilinin çocuklarını Fransa'dan kaçırdığı yönündeki iddiaların doğru olmadığını bildirdi.

Avukat Erdal Özyıldırım yaptığı yazılı açıklamada, Cem Uzan'ın avukatı Ferhat Ünalan'ın yaptığı basın açıklamasıyla Cem Uzan ve Alara Koçibey Uzan'ın müşterek çocukları Renç Emre Uzan ve Jasmin Paris Uzan'ın anne Alara Koçibey Uzan tarafından Fransa'dan Türkiye'ye kaçırıldığını beyan ettiğini hatırlattı.

Özyıldırım, Avukat Ünalan'ın aynı açıklamada, bu işlemin Türkiye'nin de taraf olduğu '1980 tarihli Uluslararası Çocuk Kaçırmanın Hukuku Veçhelerine Dair Lahey Sözleşmesi'ne göre hukuksuz ve suç olduğunu, bu nedenle de ilgili yerlerde sorumlular hakkında dava açıldığını ve açılacağını, buna ilişkin olarak gerekli başvuruları dikkate almayan ve mevzuatı uygulamayan Adalet Bakanlığı işlemleri uyarınca da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurduklarını ifade ettiğini de belirtti.

Çiftin müşterek çocuklarının anneleri tarafından Fransa'dan Türkiye'ye kaçırılmadığını kaydeden Özyıldırım, ''Bu açıklamada çocukların kaçırılmış olduğu şeklindeki saptama, doğru, hukuki ve vicdani değildir. Zira çocuklar kaçırılmamış, geçici olarak bulundukları Fransa'dan ikametleri olan ana vatanları olan Türkiye'ye yasal yollardan anneleriyle ve geçerli pasaportları ile gelmişlerdir'' ifadesini kullandı.

Açıklamasında, ''Yapılan basın açıklamasının amacının, çiftin müşterek çocuklarının yasal yollardan Türkiye'ye gelişlerinin bir çocuk kaçırma operasyonu gibi göstermek ve çocuk kaçırmanın hukuki ve cezai sonuçları hatırlatılarak toplum nezdinde anne aleyhine bir kanaat sağlamak, ayrıca hukukun arkasına sığınılarak ve hukukun kullanılacağı söylenerek anne ve çevresinde baskı oluşturmak olduğunu'' öne süren Özyıldırım, bu konudaki haberlerin çocukların sosyal ve psikolojik gelişimlerini derinden etkileyeceğini vurguladı.

Cem Uzan'ın, Alara Koçibey Uzan'ın Fransa'da ikameti varmış gibi göstererek Paris Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açtığı davada verilen bir kararı gerekçe gösterip, çocukların Fransa'ya iadesi için Fransa Adalet Bakanlığına başvuru yaptığını belirten Özyıldırım, Alara Koçibey Uzan'ın da Beykoz Aile Mahkemesi'nde boşanma davası açtığını ve bu davanın sürdüğünü hatırlattı.

Boşanma davası kapsamında çocukların velayet haklarının tedbiren annelerine verildiğini belirten Özyıldırım, bu konudaki uluslararası düzenlemelere de yer verdiği açıklamasında, ''Her ikisi de Türk olan tarafların müşterek çocuklarının velayetine ilişkin Türkiye'de verilmiş bir mahkeme kararı varken ve bu karar ortadan kalkmadan Fransa'da aynı konuda başka bir karar verilmesi hukuken mümkün değildir'' dedi.



Bu haber 655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,451 µs