En Sıcak Konular

Büyükelçilikte rehine şoku

17 Ağustos 2010 19:42 tsi
Büyükelçilikte rehine şoku İsrail basını, Tel Aviv'deki Türk elçiliğinde silah sesleri geldiğini ve en az bir kişinin yaralı olduğunu duyurdu.

Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği'nde silah sesleri duyuldu. En az bir kişinin yaralandığı öne sürülen konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı'ndan henüz resmi bir açıklama yapılmadı. İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Yigal Palmor ise Associated Press'e yaptığı açıklamada "Bu bir rehin alma olayı" dedi.

AA muhabirinin elçilik kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Büyükelçiliğe gelen bir Filistinli, bir elçilik çalışanını rehin almaya çalıştı. Ancak bu kişi, Büyükelçiliğin güvenlik görevlilerince etkisiz hale getirildi. Filistinlinin amacının bilinmediği kaydedildi.

AA Büyükelçilik civarına çok sayıda İsrail güvenlik görevlisi sevk edildiğini bildirdi. Caddeye ambulans da geldiği öğrenildi. Büyükelçilik yetkililerinin İsrail polisiyle olayla ilgili bilgi alışverişinde bulunduğu ifade edildi.

İsrail acil durum ekiplerinden Eli Binn Kanal 10'a yaptığı açıklamada, "Bir kişinin yaralandığını biliyoruz" dedi.

SİYASİ SIĞINMA HAKKI TALEP ETTİ

Reuters adının açıklanmasını istemeyen İsrailli bir yetkiliye dayandırdığı haberinde söz konusu kişinin hafif yaralı olduğunu ve henüz büyükelçilik binasında olduğunu bildirdi. Reuters söz konusu kişiye ateş edenin Türk güvenlik görevlileri olduğunu ifade etti. Ajans söz konusu kişinin iki büyükelçilik çalışanını rehin alma girişiminde bulunduğunu bildirdi.

Associated Press İsrail'in Maariv gazetesinden söz konusu kişinin, dört yıl önce de İngiltere'nin İsrail Büyükelçiliği'nden sığınma talebinde bulunan Nedim İncaz olduğu bilgisini aktardı. 

İsrail Radyosu'nun haberine göre Avukat Şefik Abuani, İncaz'la üç kez telefonda konuştuğunu ve kendisini sakinleştirmeye çalıştığını ifade etti. Avukat İncaz'ın kendisine sığınma hakkı verilmezse Büyükelçili binasını yakma tehdidinde bulunduğunu dile getirdi. Abuani ve İncaz arasındaki ilişkinin ne olduğu belirtilmedi.

Abuani, İncaz'ın Şin Bet'in kendisini aradığını söylediğini ve Türkiye'ye giden bir uçağa bindirilmek istediğini ifade etti.

"İÇERİ BİR YAHUDİ GİRERSE ÖLDÜRÜRÜM"

Haaretz gazetesinin görgü tanıklarına dayanarak bildirdiğine göre ise Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçiliği'nde silah sesleri duyuldu. 

Haaretz'e konuşan görgü tanıkları ve yerel basın organları Batı Şeria'nın Ramallah şehrinden bir Filistinlinin büyükelçilik içinde bir ofisi ele geçirip iki kişiyi rehin aldığını söyledi. Kimliği belirsiz şahsın içeri herhangi bir Yahudi girmesi durumunda öldürme tehdidinde bulunduğu ifade edildi.

KESKİN NİŞANCILAR

İsrail medyası, İsrail polisindeki keskin nişancıların, adamı pencerede gördüğünde ateş ettiğini iddia etti. İsrail gazetesi Ynetnews, SWAT ekiplerinin ve müzakerecilerin büyükelçiliğe geldiğini duyurdu.

AFP'ye konuşan polis sözcüsü ise Alex Keglesky söz konusu kişinin öldürüldüğünü belirtti. Sözcü büyükelçilik binasının herhangi bir saldırının hedefi olmadığına inandıklarını ifade etti.

Keglesky, "Bir şahıs Türk büyükelçiliği yakınlarında bir sokakta bilinmeyen sebeplerden ötürü giysilerini çıkardı. Daha sonra yakalanamayan başka bir şahıs tarafından öldürüldü" dedi.

Olayla ilgili farklı kaynaklardan çelişkili bilgiler gelmeye devam ediyor.

Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği Gazze krizinden sonra yoğrun protestolara sahne olmuştu.



Bu haber 1,086 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,572 µs